U.S. Open//

DeChambeau vant duellen – tok sin andre U.S.Open-tittel 

Bryson Dechambeau var oppe blant teten hele uken, men selv med en treslags-ledelse før sisterunden ble det ingen søndagsparademarsj på Pinehurst.

Etter en intens duell mot Rory McIlroy, kunne Bryson DeChambeau slippe jubelen løs etter et vilt bunkerslag på hull 18.
Publisert

Bryson DeChambeau har spilt god golf denne uken. I gruppe med Viktor Hovland de to første dagene spilte han runder på 67-69. Lørdag leverte han nok et scorekort på 67. 

Før tee-off på søndag, holdt texaneren en komfortabel ledelse på tre slag ned til de nærmeste konkurrentene Rory McIlroy, Mathieu Pavon og Patrick Cantlay. Det viste seg at den ledelsen var god å ha, for det ble en duell om seieren mellom DeChambeau og McIlroy. 

Rory åpnet med birdie. Noen hull senere måtte Bryson jobbe for en bogey. Heldigvis for amerikaneren gjorde nord-iren også bogey på hullet senere, men det var bare et midlertidig tilbakesteg. McIlroy ville avslutte major-tørken som nå har pågått i ti år. 

Brennhete Rory

I løpet av noen dramatiske hull ble det meste snudd på hodet i Nord-Carolina. Fra hull ni til 13 forsvant DeChambeaus komfortable ledelse og McIlroy inntok førersete. 

Rory leverte birdie på hull ni, 10, 12 og 13, og selv om Bryson gikk én under par på samme rekke, hadde momentumet og ledelsen skiftet. 

På de fem hullene alene, tjente McIlroy 3,66 slag i forhold til resten av feltet og plutselig hadde han én hånd på U.S. Open-trofeet.

Ifølge statistikktjenesten DataGolf var det en periode 76,8 prosents sannsynlighet for at Rory kom til å vinne majoren. Men det er lettere sagt enn gjort. 

To kostbare kortputter

De fire siste hullene på Pinehurst er neppe noe verdensstjernen Rory McIlroy ønsker å huske med det første. På det hull 15 klarte han ikke å gjøre up & down etter å ha bommet greenen på innspillet og på det 16. tre-puttet han fra 7,5 meter. 

Da Rory gikk oppover den siste fairwayen for turneringen lå han likt med Bryson, og visste at en par langt på vei kunne tvinge frem et omspill. 

Men fra under en meter klarte ikke nord-iren å senke den avgjørende putten. 

Bryson DeChambeau trengte «bare» par for å vinne sin andre U.S. Open-tittel. Uheldigvis for han lå han i greenbunkeren på tredjeslaget, og måtte legge seg nærme fra 50 meter for å ta seieren der og da. 

Alle som spiller golf vet at halvlange bunkerslag er blant de vanskeligste slagene å få til. Dette gjorde Bryson DeChambeau:

30-åringen satte putten, kunne heve armene og slippe løs jubelbrølet. Dette var Bryson DeChambeaus andre U.S. Open-seier og hans andre major-triumf. 

– Jeg er så glad for at jeg klarte det bunkerslaget på 18. Jeg ville ikke ende på andreplass igjen, som i PGA Championship. Den svei skikkelig. Da spilte Xander Schauffele fantastisk, forklarte vinneren på pressekonferansen senere. 

– Jeg ville virkelig fullføre denne, understreket han. 

Her er resultatene

Powered by Labrador CMS