pga tour//

Dramatisk da Hovland spilte seg ut av seierskampen

Viktor Hovland gikk backnine syv over par, og mistet muligheten til å forsvare tittelen på Murfield Village i Ohio.

Det ville seg ikke for norske Viktor Hovland på tredjerunden av The Memorial lørdag.
Publisert Sist oppdatert

Lørdagens «moving day» bød på blandede drops fra FedEx Cup-vinneren, som ligger ni slag bak Scheffler før søndagens avslutning.

Hovlands første syv hull inneholdt fem par og to birdier. Begge to kom på par 5-hullene, etter at han måtte legge seg opp. To gode wedger og påfølgende putter sikret to sirkler på scorekortet.

På hull 8 (par 3, 167 yards) slo 26-åringen utslaget til seks meter, men ga den første putten litt for mye juice ned bakken, og misset returen for par. Den tidligere Oklahoma State-eleven rundet av frontnine med å redde et nydelig par fra greenbunkeren bak green på hull 9.

Ut av seierskampen på backnine

Hovland åpnet med et solid par på hull 10, før han overrasket både norske golftilhengere og kommentatorene med fire usedvanlig svake hull på rappen. 

Nordmannen gikk i vannet på hull 11 (par 5, 596 yards), hvor han endte opp med å redde en god bogey. På hull 12 (par 3, 168 yards) gikk ballen for langt venstre på utslaget, wedgen for kort, og en ny bogey ble et faktum. Det skulle dessverre ikke ende der.

Svakt nærspill sørget for tre på rad, før lengdekontrollen sviktet på hull 14. Hovland gikk med det til +3 for dagen, syv slag bak Scheffler.

Et deilig avbrekk med birdie på hull 15 ble etterfulgt av en ny tur i vannet og en meget sur trippelbogey på hull 16. +5, og ti slag bak en Scheffler som også noterte seg for birdie på 15.

Runden ble avsluttet med to par.

Scheffler dro i fra

Det var ikke bare Hovland som slet på lørdagens runde. Masters-vinneren måtte tåle både en trippelbogey og to bogeyer, men akkompagnerte feilskjærene med fem birdier og holdt konkurrentene på avstand allikevel.

Amerikaneren starter søndagen på -10, fire slag foran kanadiske Adam Hadwin, østerrikske Sepp Straka og landsmann Colin Morikawa.

Se ledertavle

Viktor Hovland slår ut i tospann med Max Homa søndag. Sendingen følger du på MAX og Eurosport fra klokken 18:30.

Powered by Labrador CMS