Toursveipet//

Elleve norske i aksjon – to stykker i tetkampen

Totalt elleve nordmenn spredt over hele verden er i turneringsaksjon denne uken, og flere av dem er tetkampen allerede. 

Julie Boysen Hillestad og Kristoffer Ventura har hatt de beste startene på sine respektive tourer.
Publisert Sist oppdatert

Ladies European Tour

Den største samlingen av norske navn finner man i Sør-Afrika hvor seks kvinner spiller denne ukens South African Women's Open. 

Av de seks er det Julie Boysen Hillestad som har åpnet desidert best. Med en 67-runde (–5) er hun på tredjeplass etter første spilledag. Med hele 17 greentreff klarte hun å konvertere fem av birdiemulighetene til sirkler på scorekortet. 

Nedover på ledertavlen kommer de norske navnene på rekke og rad. Madelene Stavnar (–2, 20. plass), Dorthea Forbrigd (E, 43. plass) og Maiken Bing Paulsen (E, 43. plass). Også Marianne Skarpnord (+3, 72. plass) og Michelle Forsland (+6, 104. plass) er med. 

Turneringen pågår helt til lørdag, og andrerunden er i gang.

Her er ledertavlen

Korn Ferry Tour

Denne uken er det to nordmenn i Korn Ferry Tour-feltet under Veritex Bank Championship. Kristoffer Ventura startet best med en 64-runde (–7) hvor han åpnet showet med en eagle på det aller første hullet. Utover i runden registrerte han ytterligere seks birdier og en bogey. Norsk-meksikaneren ligger på delt niendeplass etter første spilledag. 

Debutant Carl Didrik Meen Fosaas åpnet også godt. Med seks birdier og tre bogeyer registrerte vestfoldingen en runde på 68 slag (–3), og ligger an til en kamp mot cuten fredag. 

Her er ledertavlen

LPGA Tour

Norges beste kvinnegolfer, Celine Borge, spiller denne ukens JM Eagle Championship i Los Angeles. Hun åpnet bra med tre birdier på hull 11, 12 og 13 (hun startet på hull 10 journ.anm.), men med tre bogeyer i løpet av de siste ni ble det balanse i regnskapet for Vestfold GK-spilleren. 

Dermed ligger hun på delt 37. plass etter første spilledag. 

Her er ledertavlen

DP World Tour

Europatouren har tatt hele den lange turen til Taiheiyo Club i Japan. I et sterkt felt finner man nordmannen Espen Kofstad. Han åpnet turneringen med en stødig 69-runde (–1), men klarte ikke å følge opp på andrerunden. 

I skrivende stund ligger han +2 for dagen på hull 17, og vil ikke klare cuten. Spillet er utsatt på grunn av mørke. 

Her er ledertavlen

Challenge Tour

Siste norske proffgolfer som er i aksjon på høyere nivå er Andreas Halvorsen. Han spiller sin tredje CT-turneringen for året når touren har dratt til de arabiske emirater. 

Mannen fra Larvik åpnet med en 71-runde (–1), og så langt i andrerunden har en birdie på hull to og har muligheten til å sikre seg en god plassering i UAE Challenge. 

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS