Ellevilt birdie-show fra Hovland - leder med tre før sistedagen

Endelig var putteren til Viktor Hovland varm. Med den i hånden ble det ti birdier lørdag, og han har dermed en liten luke ned til konkurrentene.

Publisert

Aldri før har Viktor Hovland fått ti eller flere birdier i en offisiell PGA-tour runde. Den rekorden tok han lørdag etter en strålende 64-runde på Bahamas.

På en dag hvor store deler av feltet igjen slet med vind og gjørmete spilleforhold klarte nordmannen å spille stabilt og godt gjennom 18 hull. Det ble til slutt ti birdier og to bogeyer. Dermed ligger han på 13 under par (–13), tre slag foran Scottie Scheffler før sisterunden søndag.

Se én av de ti birdieputtene her:

Video: PGA Tour

Det var ikke bare puttingen som var stødig for Hovland under «moving day». Av 13 fairway traff han 12 av dem, noe som igjen bidro til at han traff 13 av 18 greener. På de to kategoriene er han på delt tredjeplass og delt andreplass så langt denne uken.

– Det var veldig bra i dag. Jeg hadde en veldig fin start som gjør det mye lettere å spille på den banen her. Det gjorde det mye lettere å pushe på videre. Jeg puttet veldig bra og ga meg selv mange sjanser, så det var bra i dag, fortalte han til PGA-touren etter runden.

For understreke hvor god han har vært på det kortklipte denne uken ligger han på andreplass på statistikken for antall putter per greentreff. Lørdag ble det kun 1,385 putter i snitt for hvert greentreff, som var dagsbeste i feltet.

Se lørdagens siste birdie på hull 17 her:

Video: PGA Tour

Vinner han turneringen blir han den andre som tar Hero World Challenge-trofeet to ganger på rad siden Tiger Woods gjorde det i 2006 og 2007.

Hovland slår ut med tidligere verdensener Scottie Scheffler klokken 12.40 lokal tid (18.40 norsk tid). Sendingen starter på Discovery+ og Eurosport Norge klokken 18.00.

Ledertavle – Hero World Challenge

Powered by Labrador CMS