Europa-drømmen brast for Elias: – Veldig skuffet nå

På den sjette og siste runden av Q school glapp kortet til DP World Tour for Elias Bertheussen.

Publisert

Han kom seg greit gjennom det første steget, kjempet seg gjennom det andre også. Og i fem av seks runder i Q school-finalen på Infinitum Golf Resort i Tarragona hadde Byneset-spilleren europatourkortet i lomma.

Men etter +1 på sisterunden, glapp det til slutt med to slag.

– Jeg er veldig skuffet akkurat nå, og det er vanskelig å være stolt av det jeg har gjort eller løfte blikket for å se framover. Tallene forteller sannheten. Jeg var to slag for dårlig, sier Elias Bertheussen til Norsk Golf.

En solid rekke

De siste seks dagene har 31-åringen spilt sin beste golf for sesongen. Det skjer i et år hvor han endte helt nede på 153. plass på Challengetour-rankingen. Men rekken på 71, 69, 66, 68, 69, 71 og en totalscore på -15 var akkurat ikke nok til å bli den fjerde nordmannen med DP World Tour-kortet i 2023.

– Resultatmessig står jeg med en dårlig sesong på Challenge-touren, men spillet har egentlig vært bra i flere måneder nå, uten at jeg har fått vist det på touren. Så jeg visste at det kunne bli bra på Q school.

Han endte kvalifiseringen på delt 32. plass, to slag bak den magiske grensen til Topp 25. Og som alltid er det enkelt å finne hull hvor de to slagene kunne vært spart. Også på en sisterunde hvor presset var like stort som den mulige premien.

– Jeg håndterte nervene bra, det var ikke der det røyk, forklarer Bertheussen.

– Og det var heller ikke utslagene jeg sleit med. Det har jo vært akilleshælen i spillet mitt, men noe av det som har falt på plass etter utstyrsendringer nå i høst. Det er ekstra bittert å ryke når det var puttingen det sto på. Nærspillet er normalt det jeg har stålkontroll på, så det er jo ganske ironisk.

Birdie-sjanser på back

Etter ti hull lå han på par. Han visste ikke akkurat hva han måtte utrette på de siste åtte hullene, men han visste at han trengte birdier, for det har haglet med røde tall i toppen av ledertavlen på Infinitum denne uka.

– Jeg spilte veldig solid golf fra tee til green i dag også, og har gode birdie-sjanser hele veien inn, men det ville seg ikke i dag. Og det er det som gjør det så skuffende, understreker han.

I løpet av høsten har Byneset-spilleren i det minste fått vist at han har et høyere nivå inne enn starten av sesongen skulle tilsi. Og når skuffelsen er fordøyd, kan han være stolt av prestasjonene på Q school.

– Jeg kan godt være stolt av jobben jeg gjør, men fasiten viser uansett to slag for mye, sier Elias Bertheussen to timer etter at det sjette og siste scorekortet er levert i Tarragona.

– Klarer du å løfte blikket og se framover mot neste sesong, og hva du gjør da?

– Det føles veldig tidlig å løfte blikket akkurat nå, så tett på skuffelsen. Men jeg vet at jeg reiser hjem med en god kategori på Challenge-touren, og vet at jeg trolig får 6-7 starter på DP World Tour med dette. Men nå skal jeg først hjem å hvile, så får vi se hva jeg tar med meg framover.

Her er resultatene fra Q school

Powered by Labrador CMS