Mangfoldet i golf//

Flagger for mangfold under Pride: – Golf er for alle!

Da selv machoidretten ishockey markerte Pride ble Mikkel Opsahl og Henriette Syr hos Holtsmark GK inspirert. Nå håper de på å inspirere resten av Golf-Norge til å følge etter. 

Henriette Syr og Mikkel Opsahl gleder seg til å gå i gang med markeringen – og håper flere følger etter.
Publisert

– Vi ønsker å markere at golf er for alle!

Ordene kommer fra Mikkel Opsahl, markedssjef på Holtsmark GK. Klubben kommer, muligens som en av de første golfklubbene i landet, til å markere Pride Week på skikkelig vis resten av måneden. 

Denne bagtagen vil alle som spiller Holtsmark få de neste dagene.

Regnbueflagget er heist, alle de ansatte går med «Golf for alle»-logo på klærne og alle som spiller på Holtsmark de neste dagene (både medlemmer og greenfee-spillere) får en unik regnbue-bagtag på kjøpet.

Det er kun de synlige markeringene. Opsahl og resten av klubben skal fylle hele uken med flere begivenheter.

– For å skape litt blest og engasjement skal vi ha daglige closest-to-pin konkurranser på begge sløyfene. Her kan man vinne golfballer og masse forskjellig. I tillegg skal vil ha Trackman-konkurranse et par av dagene, samt en fotokonkurranse på Instagram, forteller Opsahl. 

Inspirert av ishockey

I Lier-klubben er det markedssjef Opsahl og head pro Henriette Syr som igangsatte initiativet. De er usikre på om Holtsmark er den første golfklubben til å markere Pride på denne måten, men det er uansett første gang for dem. Og det blir ikke siste gang. 

– Vi fikk ideen fra ishockey faktisk, da Frisk Asker og resten av eliteserien spilte med regnbue-inspirerte farger i vinter. Hvis den machoidretten kan gjennomføre Pride-initiativer, kan golfen også det, mener Opsahl, og legger til:

– Man kan jo kalle vår idrett for tradisjonsrik. Pride er ikke akkurat i fokus, men nå som golfen har vokst de siste årene og folk fra flere deler av befolkningen har begynt med golf, mente vi det var på tide med en markering. 

I vinter var Opsahl og Syr på flere foredrag og workshops i regi av Pride og Elitehockeyligaen (EHL). Det var der frøet av denne ideen ble sådd. Og ettersom klubben selv har «Golf for alle» som slagord, var det lett å igangsette. 

Nå håper duoen at flere golfklubber følger etter og setter i gang sine egne Pride-markeringer. 

– Vi håper dette kan føre til andre blir inspirert, akkurat som vi ble.

Det er ingen tvil om slagordet til Lier-klubben.

Ønsker å inkludere

– Målet er at dette skal bidra til å bygge en god kultur hos oss. Om dette gjør at juniorer, medlemmer og golfere føler seg mer velkommen hos oss, er det bare bra, sier head pro Henriette Syr. 

– Vi ønsker å utvikle dette til noe større enn bare denne uken. Men vi starter her, legger hun til. 

– Hvordan har responsen vært så langt?

– Den har vært god! Flere av medlemmene og samarbeidspartnerne våre bidrar med premier til de forskjellige konkurransene, og andre klubber har også heist flagget, svarer Mikkel Opsahl. 

– Det er sikkert noen som ikke liker det, men det tåler vi. 

Side om side med klubbflagget henger Pride-flagget i disse dager.

Markeringen begynner fredag 21. juni, og varer ut hele måneden. Det sammenfaller med datoene til Oslo Pride, som har sin Pride Parade i hovedstaden 29. juni. 

Det blir ikke noe parade på fairwayene på Holtsmark, men det blir masse annet. 

– Vi gleder oss. Også blir det fint med litt flere farger her ute, konkluderer Opsahl med et smil. 

– Golf er mangfold

Tor-Anders Hanssen
Tor-Anders Hanssen

– Vi roser tiltaket på Holtsmark. Golf er mangfold, og budskapet i Pride er et budskap som samstemmer med de verdiene vi alle har blitt enige om i Golf-Norge, sier Tor Anders Hanssen, generalsekretær i Golfforbundet. 

I den nye virksomhetsplanen som ble vedtatt på Golftinget i fjor høst, er en av ambisjonene til Golf-Norge å øke mangfoldet i idretten. 

 – Det er lett å heise et flagg, men her ekspanderer Holtsmark markeringen ved å gjennomføre gode aktiviteter i klubben. 

Powered by Labrador CMS