Flere nordmenn kjemper om kortene i Spania

Denne helgen går det to viktige turneringer sett med norske øyne. Krogh Johannessen skal bekrefte opprykket til DP World Tour, mens en trio kjemper for tilværelsen på «Q-school».

Publisert

Kristian Krogh Johannessen og resten av Challenge-touren er på Mallorca for sesongfinalen på Europas utviklingstour. Søndag er det de 20 beste spillerne på sammenlagtlisten som slår følge med Espen Kofstad på neste års DP World Tour, og Hokksund-mannen ligger allerede godt an.

Før Rolex Challenge Grand Final lå Krogh på 11. plass, og det skal et lite mirakel til for at han havner på feil side av den magiske grensen.

Turneringen startet greit for nordmannen da han leverte en åpningsrunde på par, med et scorekort som var fylt med litt av hvert. Med fire birdier som ble utlignet av en bogey og en dobbeltbogey lå han på delt 16. plass, fire slag på lederne.

Fredag var det derimot helt andre værforhold som preget spillet på ferieøya.

Kraftige vindkast gjennom hele dagen gjorde at hele feltet måtte kjempe mot elementene, og det fikk uttelling på ledertavlen. Faktisk var det bare ti spillere (av 45) som spilte under par.

Hold on to your hats 🧢#RolexGrandFinal pic.twitter.com/Wcwk3igxD5— Challenge Tour (@Challenge_Tour) November 4, 2022

Selv om Krogh ikke var en av dem, var han nære på. Med en runde på 73 slag (+1), med tre bogeyer på front-nine og to birdier på back-nine, smyger han inn på en foreløpig delt 13. plass i sesongfinalen.

På den foreløpige sammenlagtlisten ligger han også på 13. plass, omtrent 25 000 poeng over den magiske grensen.

«Q-school» for norsk trio

På fastlands-Spania spilles det også en særdeles viktig turnering sett med norske øyne. Andreas Halvorsen, Elias Bertheussen og Jarand Ekeland Arnøy spiller alle tre på Desert Springs Golf Club i Almeria i steg på av DP World Tours kvalifiseringsskole.

Dette er det andre av tre steg, og det 23 beste spillerne i helgens turnering får spille maratonfinalen i Tarragona neste helg.

Etter to spilte runder er alle tre spillerne innenfor grensen, men bare så vidt.

Andreas Halvorsen er beste nordmann på en delt 12. plass på syv under par, mens både Bertheussen og Arnøy ligger på 21. plass med scorer på fem under par.

Lederen er tyske Pilipp Katich på –11. Steg to spilles over fire runder, men uten cut.

Maratonfinalen spilles over seks runder på Infinitum Golf Resort like syd-vest for Barcelona neste helg.

I finalen vinner de 25 beste kortet til DP World Tour. Disse får riktignok lavere kategori enn mange andre som allerede er på touren, men bare det å ha muligheten til å spille fast på Europas høyeste nivå vil uten tvil gi muligheter i fremtiden. Spillerne som ender på plassene 26-50 i finaleturneringen kvalifiserer seg til Challenge Tour 2023. 

Ledertavle – Challenge Tour

Ledertavle – «Q-school»

Powered by Labrador CMS