Toursveipet//

Forbrigd og Stavnar klatret i Italian Open

Flere norske beveget seg oppover ledertavlene søndag, to av dem var Dorthea Forbrigd og Madelene Stavnar på Golf Nazionale i Roma. 

Dorthea Forbrigd og Madelene Stavnar klatret begge søndag.
Publisert Sist oppdatert

Ladies European Tour

De europeiske kvinnene har beveget seg til Italia, nærmere bestemt Roma for å spille Ladies Italian Open på Golf Nazionale. 

På startlisten var det hele fem norske navn; Dorthea Forbrigd, Madelene Stavnar, Marianne Skarpnord, Maiken Bing Paulsen og Michelle Forsland

To av dem, Forbrigd og Stavnar, klarte kutten. Sistnevnte så lenge ut til å slite med å komme til finaledagen, men med to eagler (!) på de siste fem hullene kom hun seg akkurat innenfor. 

Søndag gikk de begge én under par (71 slag), og klatret opp til 32. plass.

Bing Paulsen (+5), Forsland (+9) og Skarpnord (+10) misset kutten. 

Her er ledertavlen

Korn Ferry Tour

Kristoffer Venturas gode form ser ut til å fortsette på utviklingstouren til PGA-touren. I Wichita Open i Kansas, USA, åpnet norsk-meksikaneren med en 64-runde (–6) på torsdag. Da han gikk i klubbhuset var han i delt ledelse, men utover ettermiddagen kom det flere spillere forbi. 

Han overnattet på delt tredjeplass, bare to slag bak lederen. 

Både fredag og lørdag brukte han 69 slag (–1), og krøp ned til 29. plass på finaledagen. Han avsluttet turneringen sterkt med en 65-runde for å komme seg til delt 10. plass. 

Kristoffer Ventura i aksjon i Wichita.

I tillegg til å spille om en god plassering og PGA-tourkort, spiller Ventura om OL-plass. Før denne turneringen var han akkurat på innsiden av de 60 spillerne som vil kvalifisere seg til lekene i Paris. 

Tiendeplassen kan bli viktig for laguttaket til OL, som forhåpentligvis blir offisielt ferdigstilt de neste dagene.  

Her er ledertavlen

LPGA Tour

Celine Borge og resten av verdenseliten er i Michigan for å spille Meijer LPGA Classic. Borge fikk, i likhet med Hovland, en tøff åpning torsdag med en 78-runde på Blythefield Country Club. Hun var blant de aller siste i feltet etter første spilledag. 

Fredag slo hun derimot absolutt tilbake. Med null bogeyer og fem birdier leverte hun et scorekort på 67 slag, og forbedret seg med elleve slag fra gårsdagen. Etter to runder ligger hun én over par. 

Dessverre ser det ikke til å være nok. I skrivende stund er kuttgrensen på to under par (–2), så til tross for det gode comebacket blir det nok ikke helgespill for vestfoldingen. 

Her er ledertavlen

Challenge Tour

Det spilles ikke DP World Tour denne uken, så for de europeiske herrene er Challenge Tour det høyeste nivået det spilles golf på denne uken. Kaskada Golf Challenge spilles i Tsjekkia. 

Tre nordmenn stilte til start; den nybakte CT-vinneren Andreas Halvorsen, den nyerklærte proffen Mats Ege og proffdebutanten Herman Sekne. Ege spilte sin første proffturnering i forrige ukes Scandinavian Mixed, men for Seknes del ble dette aller første gang han pegget opp som profesjonell golfspiller. 

Se hva Ege synes om debuten sin forrige uke her:

Halvorsen åpnet best av de norske med en 66-runde, mens de to nye proffene åpnet med 68 slag (Sekne) og 69 slag (Ege). Dessverre fikk trioen det tøffere fredag med runder på henholdsvis 74, 73 og 72. 

Kuttgrensen gikk på –2, og av de norske ble Halvorsen den ene norske på riktig side. Han kom akkurat innenfor.

Sekne og Ege havnet dessverre akkurat på feil side av grensen. Begge endte på –1, og misset kutten med ett fattig slag. 

I helgen spilte Halvorsen to runder på 75-70, og endte på 56. plass (+1). 

Her er ledertavlen

LET Access

Utviklingstouren damenes Europatour, LET Access, spiller også turnering i Tsjekkia denne uken. 

Her stiller tre norske kvinner til start, og alle tre klarte kutten med god margin. Tina Mazarino ble best av de norske på en delt 13. plass mye takket være en god sisterunde på par. 

Karoline Lund ble nummer 19 (+7) og Kristin Simonsen kom på 29. plass (+9)

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS