pga tour//

Fortsatte storspillet: – Jeg spiller god golf igjen

Etter en ny runde på 69 slag klatret Viktor Hovland (26) til en delt 2. plass i tittelforsvaret på Murfield Village. Hovedpersonen selv mener han er nærme fjorårsformen.

Selv om det ikke ville seg helt på de harde greeene i Ohio, spilte Hovland fantastisk golf på runde to av The Memorial.
Publisert

På en dag hvor greenene var hardere enn dagen før, og det blåste mer, viste Viktor Hovland igjen at han nærmer seg formtoppen fra i fjor høst. Før lørdagens «moving day» har han kun verdensener Scottie Scheffler foran seg på ledertavlen.

Oslogutten åpnet runden med tre to-putter for par, før han ble litt for aggressiv på hull fire. Putten for birdie rullet halvannen meter forbi, og returen sneiet hullkanten. +1 for dagen.

Et nytt par på hull 5 ble etterfulgt av to nydelige birdier. Wegden på hull 6 ble lagt til under en meter, før putteren spilte på lag på hull 7.  Den tidligere Oklahoma State-eleven hadde fem vanskelige meter, med mye helling, til bunnen av koppen, men traff akkurat der han skulle.

Hovland misset en ny kort putt for par på hull 8, etter å ha slått seg fint ut av greenbunkeren, og rundet av sine første ni med et par.

Sterk avslutning

26-åringen startet backnine som han gjorde på front, med tre solide par, før han viste frem jernspillet igjen. Fra snaut 110 meter klistret han ballen på flagget og kunne notere seg for dagens tredje birdie. Det skulle ikke ta lang tid før FedEx Cup-vinneren kunne lage en ny sirkel på scorekortet.

Det ble to putter for par på hull 14, etterfulgt av en ny god wegde og putt på par 5-hullet 15. Det tok Hovland til -5 totalt, og en foreløpig delt 3. plass før den tøffe avslutningen på «Jack's Place» i Ohio.

Den regjerende mesteren gjorde par på det vanskelige par 3-hullet 16, før ballen nektet å droppe for birdie på hull 17, etter å ha rullet i sakte film rundt hullkanten.

– Nå må du gi deg! Det går ikke an å komme nærmere uten å gå i, utbrøt Haugsrud i kommentatorbua etter putten.

Hovland skulle ta det igjen på hull 18, da han avsluttet runden med en kanondrive midt i fairway og et kunstslag fra 165 meter. Haugsrud og Bjørnstad ga bort putten på 80 centimeter, som tok Hovland til -6 og en delt 2. plass.

– Jeg slo ballen mye bedre i dag. Selv om jeg bommet noen korte (putter, journ.anm) spilte jeg veldig bra. Jeg snakket med Joe på FaceTime, og snakket om noen følelser som jeg tok med meg ut i dag, sa Hovland i pressesonen etter runden, og fortsatte:

– Når jeg kan sikte litt venstre og slå så hardt jeg kan uten å bekymre meg for at ballen går lenger venstre, så spiller jeg god golf igjen. 

Umulige Scheffler

Den nybakte faren ser ikke ut til å la en dramatisk nedgang i nattesøvn prege golfspillet. 27-åringen har en tre slags ledelse før helgen,  og er naturligvis favoritt. Men Hovland har jaktet ned verdenseneren i store turneringer tidligere.

Se ledertavle

 Viktor Hovland slår ut sammen med Christiaan Bezuidenhout 19:35, norsk tid. Sendingen på Eurosport og Discovery+ starter 18:30.

Powered by Labrador CMS