Korn ferry//

Fosaas klarte cuten i første forsøk på Korn Ferry-tour

Carl Didrik Fosaas imponerer i sin første store turnering som proff. Kristoffer Ventura kan samtidig langt på vei sikre returen til PGA-touren.

Carl Didrik Fosaas klarte sin første cut etter å ha mandagskvalifisert seg til Veritex Bank Championship.
Publisert Sist oppdatert

 Søndagens avslutningsrunde er minst fem timer forsinket på grunn av vær. Norsk Golf oppdaterer mandag morgen.

Førsteårs-proffen Carl Didrik Meen Fosaas leverte en knallrunde på 63 slag (–8, par 71) i kvalifiseringen til turneringen. Han åpnet runden med birdie på åtte (!) av de første ti hullene. 

– Det var en solid runde. Den startet ganske så hot med syv birdier på de første ni hullene. Jeg slo ballen solid og satte det meste innenfor fire meter på green, forteller han til Norsk Golf. 

– Det er alltid gøy når man har sånne runder hvor hullet ser ut som bøtte, understrekte han. 

Solid debut

Fosaas, som har selskap av Kristoffer Ventura denne uken, åpnet godt. Med seks birdier og tre bogeyer registrerte vestfoldingen en runde på 68 slag (–3). På andrerunden forbedret seg han ett slag, og klarte cuten med et nødskrik etter en birdie på det avsluttende hullet. 

På «moving day» klatret debutanten  13 plasser, og har tre slag opp til det som vil gi han automatisk innpass i neste turnering. Fosaas gikk en bogeyfri lørdag, med tre birdier og 15 par.

Kan sikre PGA Tour-kortet

Kristoffer Ventura startet med en bunnsolid 64-runde (–7), hvor han åpnet showet med en eagle på det aller første hullet. Utover i runden registrerte han ytterligere seks birdier og en bogey. Norsk-meksikaneren lå på delt niendeplass etter første spilledag.

Etter en relativt stille og rolig andrerunde på -3, dog med en avsluttende eagle, falt 29-åringen til en 27. plass. 

Lørdag kveld ble en ny solid forestilling av norsk-meksikaneren, som i likhet med landsmannen gikk -3. Ventura måtte tåle en dobbelbogey etter et utslag veldig langt venstre på hull åtte, men gjorde også seks birdier.

29-åringen ligger på 11. plass i sammendraget på Korn Ferry-touren, og vil med en topplassering langt på vei sementere returen til PGA-touren. De 30 best plasserte rykker opp ved sesongslutt.

Se ledertavlen

Powered by Labrador CMS