– Golf kan aldri gjøres for lett for dem som slår kort

Holtsmark Golf vil senke terskelen for at nye golfere skal prøve seg på hovedbanen. Nå har de satt i gang et stort teested-prosjekt for å gi flere spillere mulighet til å mestre den.

Publisert

Holtsmark GKs 18-hullsbane i Sylling i Viken er anerkjent som en av Norges beste golfbaner, og den Robert Trent Jones Jr.-tegnede banen høster mange lovord for sitt spennende og varierte design.

Det er imidlertid langt fra en enkel golfbane, og for noen kan den rett og slett være litt skremmende. Men nå tar klubben grep for å gjøre den mer tilgjengelig for alle typer golfere.

Nylig satte klubben i gang et stort prosjekt med å bygge ni nye teesteder på hovedbanen. Det vil da bli tee 41 og gjøre banen cirka 600 meter kortere enn dagens korteste tee.

Mads Thers, banesjef på Holtsmark, sier det er et resultat av de nye golferne som har strømmet til i løpet av golfboomen de siste to sesongene.

– Vi ser at golferne som spiller på Holtsmark, har endret seg betydelig etter krona. Før var det typisk menn på 40 pluss, og noen av dem som tok med seg konene sine, men nå er det langt flere juniorer, kvinner som spiller selv, og mange eldre som er ganske gode, men som slår kort.

– Vi vet at mange av dem som slår relativt kort, har vegret seg for å spille Holtsmark. Noen av hullene har hatt tvungen carry, og da er det ikke gøy å slå en drive på 30 meter og deretter gå og lete etter ballen i høyroughen, forklarer Thers.

Denne frustrasjonen skal nå fjernes på de nye teestedene, som blir på hull 1, 2, 6, 7, 8, 13, 15, 16 og 18.

– Dette handler ikke bare om å gjøre hullene kortere, men om hvor man plasserer teestedene. De blir plasset slik at det ikke blir noen tvungen carry, og det vil heller ikke være noen bunkere eller lignende midt i spillelinjen i fairway.

Les også: Slik kan golfbaner bli bedre tilpasset kvinner

De nye utslagsstedene blir bygget etter samme spesifikasjoner på klubbens eksisterende teesteder. Det er et signal fra Holtsmark om at alle typer spillere ønskes like velkommen – uavhengig av slaglengder og ferdighetsnivå.

– Mange klubber som bygger nye og korte teesteder, gjemmer dem gjerne bort inn i kroker i skaugen og gjør dem så små som mulig, og bare i løpet av noen få uker blir de brunet. Teestedene vi bygger, kommer til å være på 80 til 100 kvadratmeter, og de vil få den samme oppmerksomheten fra greenkeeperne som de andre teestedene når banen vedlikeholdes.

– Hva ønsker dere å oppnå med dette prosjektet?

Vi ønsker at den spillergruppen som slår kort, det vil si juniorer, eldre og kvinner, skal få mer glede og mulighet til å mestre Holtsmark. Etter min mening kan golf aldri gjøres for lett for denne spillergruppen, for det er vanskelig nok i seg selv å forsøke å få den ballen ned i det lille hullet på så få slag som mulig. Vi håper endringene gjør at vi treffer en bredere målgruppe, som gjør at flere vil komme hit eller komme tilbake.

Powered by Labrador CMS