Lørdag skrev vi om landslagstrener Niklas Diethelm som forsvarer de norske utenlandsproffenes avgjørelse om å droppe norgesmesterskapet til fordel for internasjonale turneringer.

 

Arrangørene av NM på Stiklestad uttrykte skuffelse i forkant av arrangementet om at de største norske profilene står over turneringen.

 

Les også: Har forståelse for at NM nedprioriteres

 

Norges to høyeste rankede golfere på herresiden, Knut Børsheim og Espen Kofstad var raskt ute med å kommentere saken på Twitter.

 

– Selv om det er sommerferie kan jeg ikke ta fri fra jobben min!, skriver Børsheim.

 

– Ni uker uten lønn på rad, god sjanse denne uken for et bra resultat. NM eller ET? Ferie eller jobb? Lett valg, skriver Kofstad.

 

Under søndagens premieutdeling på Stiklestad, der Elias Bertheussen og Cesilie Hagen vant kongepokalene, kommenterte også president Finn H. Andreassen saken. Han sier NGF er åpne for å se på muligheter som gjør at flere av våre beste spillere kan få tid til å presse NM inn i et tett kampprogram.

 

– Jeg har registrert at arrangøren har etterlyst flere av våre elitespillere her. Det er dessverre ikke veldig lett å tilpasse et NM mellom de forskjellige internasjonale turneringene. Våre elitespillere er der ute hvor de skal tjene penger, på Europa-touren, på Challenge-touren.

 

– Men jeg tror vi i forbundet må se om det er mulig å komprimere både lag-NM og NM slik at det blir mulig å få det til på én uke, slik at vi får flere av de aller beste med, sier Andreassen.

 

Selv om Elias Bertheussen var den eneste utenlandsprofilen med i turneringen, var det likevel et solid publikumsoppmøte på søndagen. Andreassen understrekte at selv om mange elitespillere droppet turneringen, var alle av morgendagens elitespillere med. Han sendte også en ekstra takk til Elias Bertheussen som stilte opp.

 

– Tusen takk til Elias, som er den eneste som spiller utenfor Norge som er med her. Det er veldig bra at du kom til hjemfylket. Det ble et fantastisk arrangement.

 

Styreleder i Stiklestad, Oddbjørn Sjøvold var takknemlig for at klubben fikk mulighet til å arrangere norgesmesterskapet, og oppfordret NGF til å vurdere Stiklestad også til fremtidige turneringer, både lokale og internasjonale.

 

– Vi tar i mot invitasjonen når vi skal tenke på nye steder hvor vi skal arrangere turneringer fremover, svarte Andreassen.

 

Les også: Bertheussen og Hagen rodde kongepokalene i land