CHallenge tour//

Halvorsen har los på lederen før siste runde

Andreas Halvorsen kjemper om en topplassering på Challengetouren. Kristoffer Reitan mistet cuten på sitt siste hull.

Andreas Halvorsen ligger på delt 8.-plass før siste runde i Sevilla.
Publisert Sist oppdatert

Det er pause på DP World Tour denne uken, men det betyr ikke at det ikke spilles golf på europeisk jord. På nivå to i europeisk golf, spiller Andreas Halvorsen og Kristoffer Reitan denne uken Challenge de España på Real club Sevilla golf, i Spania.

Før siste runde ligger Halvorsen på delt 8.-plass. Avstanden opp til lederen, Tapio Pulkkanen (FIN) er ikke avskrekkende; fire slag.

Halvorsen på seiersjakt

Andreas Halvorsen ser ut til å stortrives i den spanske sommervarmen, og etter halvspilt turnering lå Halvorsen på delt 2.-plass.

Lørdagens runde var særdeles skiftende, og på ett tidspunkt var det faktisk norsk ledelse i Spania. Halvorsen leverte særdeles stabil golf, og etter at Halvorsen leverte sin tredje birdie for dagen på hull 13, så det særdeles rødt, hvitt og blått ut for nordmannens del.

Dobbel bogey på det 15. hullet og bogey på hull 17 ødela noe, men langt fra alt. I stedet for at Halvorsen går ut i lederball, ligger Halvorsen på delt 8.-plass etter det som ble en runde på 71 slag til slutt.

Søndag slår Halvorsen ut klokka 09.40 på Real Club Sevilla golf. 

Blytung Reitan-avslutning

Også nevnte Reitan var på vei mot et godt utgangpunkt før lørdagens tredjerunde. Reitan leverte en stødig åpningsrunde på 72 slag, og balanserte på cut-grensen før dag to.

Der fikk Reitan en kanonstart, og etter fire birdier (og én bogey) på første ni, var nok Reitans tanker mer på hvor høyt han kunne klatre enn om han skulle greie cuten.

En birdie på hull 1 (Reitan startet på hull 10), var neppe nok til å ødelegge den følelsen, i hvert fall ikke etter enda en birdie på hull 6, og påfølgende par. 

Men så.

Bogey på dagens nest siste hull må ha gjort ett eller annet med Reitan. For på dagens siste hull gikk det fullstendig galt for 26-åringen.

Trippelbogey, og nye tre tapte slag. Dermed falt Reitan over tjue plasser på ledertavlen, og akkurat utenfor de 76 spillerne som skulle greie cuten.

Ledertavle

Powered by Labrador CMS