Challenge Tour//

Halvorsen vant Danish Golf Challenge: – Fantastisk

Andreas Halvorsen taklet presset i Danmark da han vant sin første Challenge Tour-turnering. Det er hans største seier i karrieren. 

Andreas Halvorsen vinner Danish Golf Challenge! Det er hans største seier i karrieren.
Publisert Sist oppdatert

Andreas Halvorsen har tatt Challenge Tour-en og Danmark med storm de siste dagene. Etter å ha åpnet med en 66-runde på Odense Eventyr Golf på torsdag, fulgte han opp med tilsvarende god runde på fredag og avsluttet dagen med å være i enslig ledelse på –12. 

Under lørdagens «moving day» gjorde han det igjen. Med fem birdier, en bogey og en eagle på scorekortet brukte han nok en gang bare 66 slag på banen som ligger midt i hjertet av Danmark. 

Finalerunden søndag ble den eneste dagen han ikke brukte 66 slag, men det gjorde ingenting. Med en runde på 71 slag (–1) kom han seg ned til –19 totalt, og vant til slutt med tre slag foran de nærmeste konkurrentene.

– Det føles fantastisk! Det var selvfølgelig det jeg håpet på, selv om jeg prøvde å ikke tenke så mye på seier underveis, men det fikk jeg ikke helt til. Jeg tror jeg aldri har spilt en runde hvor jeg var mer stressa enn i dag, sier han i seiersintervjuet

Seieren i Danmark er hans største seier hittil i karrieren. Tidligere har han to seire på Nordic Golf League, begge kom i tourens Polen-sving i fjor. 

Væravbrudd øket stressnivået

På Halvorsens 11. hull for dagen måtte han og alle de andre spillerne trekke tilbake til klubbhuset grunnet lyn og torden. Da spillet fortsatte en drøy time senere senket han den gjenværende birdieputten sin, men gjorde to bogeyer like etterpå. 

Avbruddet økte stressnivået til den nyeste vinneren på Challenge Tour-en betraktelig. 

– På vei ut på banen igjen tenkte jeg på at om det ikke hadde vært for væravbruddet hadde jeg visst om det ble seier eller ikke. Jeg ble tydelig stresset og ukomfortabel, men jeg er veldig glad for å klare og lande seieren, sier Halvorsen. 

Se hele seiersintervjuet her:

Feire på danskebåten

27-åringen fra Larvik har hatt en god sesongstart, med to topp-20 plasseringer på fire turneringer. Før turneringen lå han på 76. plass på «Road to Mallorca»-listen (sammenlagtlisten journ. anm), hvor de 20 beste får spillerettigheter på DP World Tour neste år. 

Med seieren klatrer han hele 68 plasser opp til en 8. plass, og gjør et stort steg i riktig retning for å sikre seg spill på Europatouren. Han er åpenbart glad for å rykke oppover listen og gleder seg til å se hvordan fremtiden blir. 

– Akkurat nå prøver jeg bare å nyte seieren. Dette hjelper åpenbart på rankingen, så det blir spennende å se hvordan fremtiden utvikler seg.

Halvorsen tar også med seg vinnersjekken på 43.200 euro, noe som tilsvarer snaue 500.000 kroner i dagens kurs. 

På tekstmelding til Norsk Golf forteller han at seieren skal feires når han kommer hjem til Larvik.

– Først blir det en veldig rolig kveld på danskebåten, men så får vi se når jeg kommer hjem, skriver han. 

Kan takke varm putter

I Odense har Halvorsen tidligere beskrevet denne uken at store deler av spillet sitter bra, men at han kan takke en god putter for å være med i toppen og kjempe om seier. 

– Jeg rullet ballen veldig bra på greenene. Jeg vil ikke si at jeg har vært for aggressiv, men jeg har puttet bra – det har vært nøkkelen så langt, sa han ifølge Dansk Golf etter fredagens runde og fortsetter:

– Det fjerner definitivt noe av presset at jeg ikke trenger å slå den for nært og fortsatt vet at jeg kan få inn en 5-meters putt. Jeg prøvde å spille hullene omtrent på samme måte som i går, men likevel uten å risikere for mye. 

Kristoffer Reitan var også med i turneringen, men klarte dessverre ikke kutten med to runder på 75-74. 

Her er resultatene

Powered by Labrador CMS