Hjellegjerde kjempet seg til delt 3.plass på Hawaii

Trønderen Andrea Hjellegjerde (29) klatret opp på pallplass etter en sterk sisterunde i VM for døve på stillehavsøya.

Publisert

Med en sisterunde på 78 slag kom Hjellegjerde opp på delt tredjeplass sammen med franske Margaux Brejo. De to endte turneringen på +23, åtte slag bak tyskeren Vanessa Girke som tok gullet i døve-VM.

Før sisterunden startet lå hun på fjerdeplass, men da to av spillerne foran henne leverte 82- og 83-runder, hoppet hun opp den siste pallplassen. Dermed nådde hun målet hun hadde satt seg før mesterskapet.

80-81-76-78 ble fasiten for nordmannen gjennom de fire rundene på Wailua Municipal Golf Course på øya Kaua’i. Særlig på dag to var det krevende forhold da kom det regn og kraftige vindkast.

Ifølge den norske hovedpersonen har høydepunktene vært mange.

– Det har vært bra å møte mange ny mennesker! Det var mange jenter denne gangen – det er veldig bra for utviklingen av fremtidens VM og Deaflympics, forteller hun til Norsk Golf.

– Det har vært en fin opplevelse her, og med mange hyggelige menneskemøter. Spillet kunne vært bedre, men alt i alt har det vært ok denne gangen, legger hun til.

Dette er ikke første gang nordmannen har kjempet i toppen av et internasjonalt mesterskap. Hun har to andreplasser og én bronsje fra tidligere VM, samt topplasseringer i Deaflympics. Dette blir dermed hennes fjerde pallplass i «World Deaf Golf Championship».

Nå venter en lang tur hjem til Norge.

– Nå reiser vi til flyplassen om et par timer, så er vi hjemme mandag kveld, sier hun.

Powered by Labrador CMS