Garmin Norgescup//

Hovedstadspillere tok seierne på vestlandske Meland

Årets første Garmin Norgescup er ferdigspilt og det var spillere fra Oslo GK som tok seieren i begge klassene. I tillegg ble det satt ny banerekord på «brutale» Meland GK. 

Nora Sophie Johnsen og Jarle Volden, begge fra Oslo GK, tok seierne i årets første Norgescup.
Publisert Sist oppdatert

Meland Golfklubb, like utenfor Bergen, er ansett som en av Norges vanskeligste baner. Den er kjent for tykk skog og vanskelige greener, og har til vane å være et av de tøffeste stedene det spilles turneringer på i landet. 

For 66 herrer og 18 damer var årets første Garmin Norgescup inget unntak. 

Etter tre tøffe runder var det til slutt Nora Sophie Johnsen (Oslo GK) som sto igjen som vinner i dameklassen, på scoren +21. 

2009-modellen (!) åpnet med en 83-runde lørdag morgen, men svarte med to runder under 80 slag (78 og 79) på de to neste. Samlet i hele feltet var det kun seks runder under den magiske grensen blant alle kvinnene. 

Julie Ulvenes Kleppe (Sotra GK, +23) og Marthe Wold (Bergen GK, +24) tok de to andre plassene på pallen. 

Tomine Sel (Stavanger GK) endte på den sure fjerdeplassen, men var i aller høyeste grad med på å skrive historie denne helgen. For på hennes andrerunde leverte hun en forrykende runde som skulle bli ny banerekord på Meland. 

Med seks birdier, og bare to bogeyer, kom hun seg rundt den krevende banen på fire under par (69 slag). 

Meland viste seg frem på sitt beste da årets første Norgescup ble gjennomført i helgen.

Avgjort på siste hull

På herresiden var det spennende helt til siste slutt. Allerede fra den første runden stakk Jarle Volden (Oslo GK) og Mikkel Bergum Johansen (Drøbak GK) seg frem fra feltet med åpningsrunder på tre under par (70 slag), og de fulgte henholdsvis opp med runder på 75 og 76 slag. 

På den avgjørende runden ble det både birdier og bogeyer for begge to, og de byttet på å holde på ledelsen hele veien inn. Da de sto på 18. tee lå de fremdeles helt likt. 

Meland avslutter med et langt par 3-hull på over 200 meter som er godt bevoktet av både vann og bunkere. Tidligere college-golfer Volden gjorde par, men det klarte ikke Bergum Johansen å gjøre, og dermed sto Oslo-spilleren igjen som seierherre. 

Volden endte på score +1, mens Drøbak-spilleren havnet på +2. Sander Blikom Hagen (Grimstad GK, +5) tok den siste pallplassen. 

Pallplasseringene i begge klassene.

– Brutal bane

Turneringsleder Vegard Viksmoen forteller om en velykket åpningsturnering til Norsk Golf.

– Vi har hatt strålende vær, med temperaturer opp mot 20 grader og helt vindstille, sier Viksmoen, før han fortsetter.

– Men den banen her er brutal, og den vet hvordan den skal straffe deg selv om spilleforholdene er gode. Slår man et dårlig slag blir man ofte straffet dobbelt så hardt enn vanlig. 

Endringene banen har gått igjennom de siste årene mener Viksmoen har satt seg godt og gjort hele området vakrere. 

– Meland har blitt veldig fin siden endringene. De nye veiene fungerer bra og siden skogen har blitt tynnet ut er det flere områder med flotte utsikter, konkluderer han. 

Her er resultatene 

Powered by Labrador CMS