Hovland endte topp-25 da McIlroy ble verdensener

Med nok en runde på par måtte Viktor Hovland nøye seg med en god plassering. Rory McIlroy har derimot flere grunner til å feire.

Publisert

Det ble ikke den Hovland-søndagen norske seere håpet på fra South Carolina. Viktor Hovland klarte ikke å utnytte momentumet fra 68-runden lørdag, og leverte en ny runde på par (71 slag) på turneringens siste dag.

I det som til slutt ble en stille og rolig affære for nordmannen, startet dagen bra med en birdie på hull 4. Stillingen forble på –1 frem til dagens første bogey kom like før runding på det niende hullet.

Heldigvis «kickstartet» den bogeyen et lite comeback for Ekeberg-mannen. To nye birdier fulgte på hull 10 og 12, og Hovland begynte å lukte på en topp-ti plassering.

På et tidspunkt var han så høyt som delt 9. plass. Dessverre stoppet momentumet opp igjen med nye bogeyer på hull 15 og 17.

Hovland ender med resultatet –7, som gir han en delt 21. plass i the CJ Cup i South Carolina.

En tydelig fellesnevner for spillet til Hovland gjennom hele helgen har vært puttingen. Søndag tapte nordmannen 1,18 slag på det kortklipte gresset mot resten av feltet. Han klarte dessverre ikke å utnytte birdiesjansene han ga seg selv, og ble hengende etter i toppkampen.

Fra tee klarte han derimot å imponere. Gjennom hele helgen tjente han 3,67 slag på resten av feltet, sterkt hjulpet av gode lengder på utslagene. Med en snittlengde på 296 meter endte han på 9. plass på listen over de lengstlående denne helgen.

Ny verdensener

En som er svært fornøyd med helgen er stjernen Rory McIlroy. Med birdier på hull som egentlig ikke var forventet på back-nine klarte han å lage en liten luke ned til nærmeste konkurrentene i innspurten. Selv med en bogey-bogey avslutning var det nok til å stikke av med seieren i CJ Cup i South Carolina.

Han endte på scoren –17, med amerikaneren Kurt Katayama på slaget bak. Deretter fulgte K.H. Lee, Jon Rahm og Tommy Fleetwood.

Med denne seieren klatret McIlroy også opp på toppen av verdensrankingen. For hans del er første gang siden juli 2020, og den niende gangen nord-iren er på toppen av listen over verdens beste mannlige golfere.

Neste stopp for PGA-Tour spillerne er atlanterhavsøya Bermuda, hvor Butterfield Bermuda Championship spilles neste helg.

Ledertavle – CJ Cup

Powered by Labrador CMS