Hovland falt akterut i kampen om sammenlagtseieren

Sesongfinalen på årets DP World Tour er i gang, men Hovland kom seg ikke under par på den første runden i Dubai.

Publisert

Nordmannen lå på en femteplass på rankingen før avslutningsturneringen DP World Tour Championship startet torsdag, et lite stykke bak lederen og verdensstjernen Rory McIlroy.

Mellom de to finner man newzealandske Ryan Fox, US Open-vinner Matt Fitzpatrick, Tommy Fleetwood. De eneste to andre som kan ta sammenlagttittelen er irske Shane Lowry og polske Adrian Meronk.

Dessverre ble det ikke den beste starten man kunne håpet på Earth Course, og distansen til toppen av ledertavlen har allerede blitt lang.

Dagens første hull ble bogey etter en seig tre-putt, men han klarte å rette opp den feilen med birdier på hull 3 og 7. På én under par etter de første ni hullene var Hovland på skuddhold av topp-plasseringene.

Det var dog på back-nine det hele gikk skeis for nordmannen.

På det første hullet etter runding misset han til venstre. Innspillet fra roughen gikk også til venstre og fant noe buskas lang av green. Derfra måtte han droppe og dermed ble det straffeslag. Den påfølgende bogey-putten ville seg ikke, og dermed var dagens første dobbeltbogey et faktum.

Tre par fulgte, men på hull 14 kom dagens andre dobbeltbogey etter at andreslaget på par-5 hullet gikk i vannet.

Som et lite plaster på såret avsluttet Hovland med en birdie på avslutningshullet, og han ligger dermed på to over par (+2) på 40. plass.

Engelskmennene Tyrrell Hatton og Matt Fitzpatrick leder turneringen på syv under par (–7).

Dette skal for å vinne sammenlagt

For at vår mann skal stikke av med tittelen er det noen ting som må skje i helgen:

  • Viktor må vinne turneringen
  • McIlroy må havne på fjerdeplass eller lavere
  • Fox må havne på tredjeplass eller lavere

Selv er han klar over situasjonen og ser frem til å muligens kunne skrive seg inn i historieboken med spillere som Jon Rahm, Rory McIlroy, Colin Montgomerie og Ernie Els som sammenlagtvinnere av Europa-touren.

– Det hadde vært utrolig kult. Dette er en historisk turnering og potensielt sette navne mitt i historieboken hadde vært utrolig kult, sier Hovland ifølge Eurosport Norge.

Ti av tolv på 60-tallet

Dette er Hovlands første turnering på DP World Tour på to måneder, hvor han spilte Italian Open i slutten av september. Da endte han riktignok på en delt 34. plass, men etter en kort «høstferie» har han gjort sakene bra på PGA-touren de siste ukene. Med to topp-ti plasseringer, én delt 21. plass og ti av tolv runder på 60-tallet kan man si at Ekeberg-mannen er i god form.

Tallene til nordmannen viser også at han er form. På strokes-gained statistikken på årets PGA-tour er han topp-ti på både utslag og på nærspill, hvor han tjener 0,92 og 0,74 slag på resten av feltet i disse to kategoriene.

Det stemmer godt overens med hva hovedpersonen sa selv på pressekonferansen før turneringen startet torsdag:

– Jeg føler at jeg nærmer med den gode gamle dagene når det kommer til «ballstriking». Jeg slår litt lenger nå, men jeg har mer kontroll på slagene også. Jeg vet litt bedre hvor de kommer til å gå. Jeg prøver ikke å skru ballen for mye og det går litt mer på instinkt nå. Jeg er på en mye bedre plass med de slagene nå enn hva jeg var for noen måneder siden, sa Hovland ifølge Eurosport Norge.

Hovland slår ut 06.20 norsk tid fredag morgen sammen med Ryan Fox. Det er kun 50 spillere med og DP World Tour Championship spilles derfor uten cut.

Turneringen vises på Viaplay og Viasport fra klokken 08.00 fredag.

Ledertavle

Powered by Labrador CMS