Tittelforsvarer Viktor Hovlands åpningsrunde i World Wide Technology Championship, ble beskrevet som «godkjent» på torsdag. Status var da at Hovland lå på 20.-plass, seks slag bak den suverende lederen Matthew Wolff, som like godt klinket til med en heftig 61-runde.

Spol et snaut døgn frem, og da Hovland avsluttet sin andrerunde, var det det norske flagget som stod øverst på resultatlisten. Da samtlige spillere hadde fullført sine runder, lenge etter at Hovland hadde spist lunsj, lå nordmannen på tredjeplass.

Hovland var Golf Digests vinnerfavoritt før turneringen i Mexico startet, og på andreplass blant bookmakernes favoritter, bak Justin Thomas, og rett foran spillere som Abraham Ancer, Tony Finau, Brooks Koepka, Scottie Scheffler, Billy Horschel, Tyrrell Hatton, Patrick Reed – og Aaron Wise som han duellerte med i fjor før Hovland vant med en avgjørende birdieputt på det siste hullet.

Forbedring

Med åtte birdier samt det som må ha vært en sur dobbelbogey på hull 1, blant annet etter en tur i skogen og et straffeslag, signerte Hovland på en runde på 65 slag, to bedre enn dagen før.

– Jeg holdt på å miste det da ballen forsvant inn i skogen på hull 1. Jeg er ekstremt fornøyd med måten jeg slo tilbake på etter det. Nå kjører vi på i helgen, sier Hovland til Discovery etter runden.

Dermed ligger Hovland i skrivende stund på delt 3.-plass, sammen med meksikanske Carlos Ortiz. Avstanden opp til ledende Matthew Wolff er ikke avskrekkende; tre slag.

Lørdag spiller Hovland sammen med amerikanske Bill Haas og indiske Anirban Lahiri. Trioen starter på hull 1, og slår ut klokken 17.09, norsk tid.

Ny driver

Oppladningen til turneringen må sies å ha vært noe spesiell for Hovlands del. For da Danny Lee skulle prøve Hovlands driver på onsdagens oppvarmingsrunde, slo Lee så hardt at skaftet på driveren knakk. Etter å ha vært øyenvitne til at favorittdriveren splintret, måtte Hovland bruke en lånedriver fra Ping med et tilnærmet likt, men likevel litt annerledes oppsett.

– Den er litt kortere. Skaftet er litt annerledes, men ærlig talt, det hjalp meg nesten denne uka at skaftet er kortere. Jeg slår nok ti yards kortere med den, men det kjentes som om jeg kunne slå den litt lavere og litt rettere. Så jeg slo veldig bra med «den tingen», sier Hovland til pgatour.com.

Hovland skal ha rukket og teste ut den nye driveren før torsdagens åpningsrunde, og den nye kølla i bagen ser ikke ut til å prege spillet negativt, kanskje tvert imot.

Det var snipp, snapp, snute for driveren min etter det. Da fikk jeg låne en backup-driver av James Hahn. Den funket veldig bra i dag, sier Hovland til Discovery.

– Så fort jeg slo den tenkte jeg; dette føles rimelig bra. Dette kan fungere.

Leaderboard