Hovland i ny tetkamp etter sterk avslutning

Med tre birdier på de siste seks hullene fikk Viktor Hovland en god start i helgens PGA Tour-turnering i South Carolina.

Publisert

Hovland åpnet sesongen med en knallsterk 5. plass i Japan sist uke, og nordmannen fortsatte storspillet da touren var tilbake på amerikansk jord torsdag.

Med en åpningsrunde fire slag under par er Hovland på delt 9. plass etter første spilledag i CJ Cup, bare to slag bak den amerikanske lederduoen Trey Mullinax og Gary Woodland.

Også Rory McIlroy og det nye stjerneskuddet Tom Kim er helt i toppen, begge på minus fem, ett slag foran det norske håpet.

To tidlige birdier

Hovland var to under etter halvspilt runde. To tidlige birdier på hull to og tre satte tonen for dagen. Og 25-åringen klatret ytterligere på listene etter en ny birdie på hull 11.

På det 12. hullet fikk nordmannen imidlertid trøbbel. På en dag hvor han traff hele 85,7 prosent av fairwayene, slapp han ballen ut til høyre på det 512 meter lange par 5-hullet.

Det endte med dagens første bogey. Og bare to hull senere måtte han nok en gang notere en firkant på scorekortet.

Statistikken viser at det var jernspillet som ikke var helt på topp under åpningsrunden torsdag. Lederduoen Mullinax og Woodland prosentandel for «greens in regulation» – altså hvor ofte de var på greenen i henhold til hullets par – var på 83 og 88 prosent. Hovland traff «bare» 67 prosent av greenene.

Sterk sluttspurt

Til gjengjeld var den norske PGA Tour-stjernen stødigheten selv med driveren og greenene. Ifølge Stokes Gained-tallene tjente han 2,45 slag på resten av feltet med putteren. Og den brennhete puttingen banet vei for en like het avslutning i Ridgeland.

Med tre birdier på de siste seks hullene presset Hovland scoren ned til minus fire. Det holdt til en delt 9. plass etter første spilledag i South Carolina.

NB! Fredag slår Viktor Hovland ut kl 18.37 norsk tid på Congaree GC. Du følger turneringen direkte på Discovery Plus. Som på førstrunden spiller han sammen med Sam Burns og Si Woo Kim.

Ledertavle i CJ Cup

Starttider runde to

Powered by Labrador CMS