Hovland med i toppen tross svakere fredag: – Litt skuffet

Nordmannen henger med i toppen av ledertavlen på Mayakoba etter nok en runde på 60-tallet i Mexico.

Publisert

Viktor Hovland åpnet tittelforsvaret sitt sterkt på torsdag med sylsterk 65-runde som skjøt han opp på 7. plass etter den første dagen. Seks birdier, én eagle, samt to bogeyer var det han leverte på banen han har fått et godt forhold til.

Det var særlig puttingen som bidro til den gode scoren torsdag, da tallene viser at han brukte kun 1.417 putter for hvert greentreff han hadde.

Vinner han WWT Championship på Mayakoba, blir han den yngste i moderne tid til å vinne samme turnering tre ganger på rad. Da tar han i så fall fra den tittelen fra Tiger Woods.

Fredag gikk det derimot noe tråere for Hovland. Putteren var ikke like varm og han måtte jobbe litt mer fra tee etter noen høyremisser. I løpet av dagen ble det tre birdier og en bogey, som resultere i en 69-runde på Mayakoba.

To av birdiene kom etter hverandre på hull 13 og 14. Birdien på trettende smakte sikkert ekstra godt ettersom det ble bogey på par 5-hullet dagen i forveien.

Se hans birdie på hull 14 her:

(Video: PGA Tour.com)

Signaturen satt

– Jeg føler egentlig at jeg spilte jevnt over bedre i dag enn på torsdag, forskjellen var bare at jeg ikke klarte å sette puttene i dag. Jeg slo ingen forferdelige slag i dag som jeg gjorde på torsdag, men jeg klarte ikke å slå noen fantastiske slag heller, sa Hovland etter fredagens runde ifølge Eurosport.

– Det ble en del putter på 4-5 meter, i tillegg misset noen korte birdieputter i dag og du må sette puttene dersom du skal gå lavt i her. Så jeg er litt skuffet, sa han videre.

Et solid jernspill er noe av det Ekeberg-mannen er mest kjent for, og dette satt gjennom hele runden på fredag. Med 14 av 18 greentreff var det lite jobbing rundt green som måtte til for redde gode hullscorer.

Har du sett denne?

(Video: Eurosport Norge)

Amerikaneren Russel Henley leder turneringen på –16, etter å ha levert to 63-runder torsdag og fredag. Men store navn som Matt Kuchar, Francesco Molinari, Colin Morikawa og vår egen Viktor Hovland ligger og lurer i nærheten av toppen av ledertavlen.

Hovland slår ut på sin tredje runde klokken 17.15 norsk tid. Sendingen på discovery+ og Eurosport Norge starter klokken 20.

Powered by Labrador CMS