Hovland mot historisk seier: – Jeg blir helt paff av det han leverer

Nå kan tidenes første norske vinner på PGA-touren, også bli tidenes første norske vinner på Europatouren.

Publisert

Viktor Hovland slutter ikke å imponere. Lørdag klatret han helt til topps av leaderboardet i BMW International Open i Tyskland. Og hvilken runde det var. Med dagens eneste bogeyfrie runde, leder Hovland med tre slag før søndagens finalerunde.

– Det var bra. Alltid godt å få en god start med birdie på første. Da jeg slo driven i vannet på det fjerde, gjorde jeg en bra up and down. Etter birdie på det sjette roet jeg meg, og så spilte jeg god golf og gjorde mange gode putter, sier Hovland til Europeantour.com etter 64-runden.

– Han er så god, og han får golf til å se så enkelt ut når han er på, sier Viaplay-kommentator Joakim Mikkelsen etter at Hovland overtok ledelsen alene etter birdier på hull 11 og 13.

Kan bli historisk

Med tre slags ledelse ligger Hovland i pole position for å bli historiens første norske vinner på herrens Europatour.

– Det er veldig kult. Jeg har vokst opp med å se på Europatouren hver lørdag og søndag morgen. Vi har hatt noen andreplasser, så det hadde vært kult å få Norges første seier.Det er veldig kult. Jeg har vokst opp med å se på Europatouren hver lørdag og søndag morgen. Vi har hatt noen andreplasser, så det hadde vært kult å få Norges første seier, sier Hovland.

Overfor intervjueren erkjenner han at han har god kjemi med banen, men at det – som alltid – handler om å slå gode slag.

– Hvis man slår slagene slik man skal, kan man gjøre eagler og enkle birdier. Men det er vann rundt banen, så man kan også ende opp med bogey. Jeg har slått flere gode enn dårlige slag, men de gangene jeg har slått dårlig, har jeg kommet unna med gode par. Jeg liker å spille aggressiv og gjøre så mange birdier som jeg kan.

– Hva med søndag?

– Jeg har lært meg å fokusere på eget spill. Jeg ser jo på resultattavla, men i stedet for å tvinge frem noe, så fokuserer jeg på eget spill, kaster ikke bort slag og spiller smart og stoler på eget spill. Da bør jeg ha en god sjanse.

Birdiefest

Etter fem birdier på de første tretten hull, var birdiefesten likevel bare så vidt i gang. Ny birdie fulgte på det 14.

– Nå er du så god. Det er bare en fryd å se på deg. Man føler det er stille og rolig runde, men likevel er han fem under par. Du store min, for en golf som leveres her nå, sier kommentatoren.

Det bogeyfrie scorekortet stod virkelig på spill på hull 15, men en up and down for å redde paren, føltes garantert like godt som en birdie, etter det som var et dårlig innspill.

– Den putteren til Hovland har vært så heit nå i tre runder. Det har vært en fryd å se på.

Paff kommentator

På det 16. Var han tøffere enn toget. På det korte, og veldig drivbare par 4-hullet på 270 meter nøyde han seg med spoon/treerwood. Han så umiddelbart fornøyd ut, noe det var god grunn til. 

– Han er så tøff. Jeg blir helt paff av det han leverer nå. Han er en helt annen mann på utslagene i dag. Nå er han der han skal være på sitt beste, sier Mikkelsen.

Eagleputten ble kort, men ny birdie og to slags ledelse.

På det 18. hullet – et par 5-hull – sørget Hovland igjen for å få opp pulsen på både Mikkelsen og norske golffans. Utslaget landet i bunkeren, men Hovland så ikke ut til å engang tenke på å slå seg ut av sanda med en wedge, og valgte i stedet en wood.

– Jeg vet du liker å spille aggressivt, men jeg fikk nesten hjertet i halsen da jeg så det køllevalget der, sier MIkkelsen.

Kan bli historisk

Hovland banket til, med god margin til bunkerkanten, i god posisjon før innspillet. Dét var kort, men «verdens beste putter» lot seg ikke affisere. Ny birdie, den åttende for dagen, og heftig 64-runde totalt.

– Kanskje kan vi få en norsk vinner på europatouren også. Det er bare å glede seg. Han er en gave til norsk idrett. En gave til norsk golf. Det er det ingen tvil om. Han har hele pakka, sier Mikkelsen.

Avtanden ned til andremann, spanske Jorge Campillo, er tre slag.

Leaderboard

Powered by Labrador CMS