Hovland nærmer seg topp-plasseringene i CJ Cup

En god «moving day»-runde på tre under par sørget for at Viktor Hovland klatret opp ni plasser I South Carolina.

Publisert

Etter førsterunden i The CJ Cup på Congaree Golf Club, som ligger en drøy times kjøretur fra Charleston, var Hovland absolutt med i tetkampen.

Med en åpningsrunde fire slag under par lå han på delt 9. plass etter første spilledag, bare to slag lederduoen.

Dessverre gikk det ikke helt etter planen på fredagens runde. Der putteren var «hot», og sørget for at han tjente hele 2,42 slag på resten av feltet torsdag, var det rake motsetningen på dag to. Hovland tapte til slutt hele 1,97 slag på green.

Lørdag var derimot putteren på lag igjen. Hovland tjente 1,1 slag mot resten av feltet på det kortklipte, og dermed kom også birdiene tilbake. På de fire første hullene registrerte Ekeberg-mannen tre birdier, hvor den første av dem var en langputt på 13,5 meter.

Derfra kjølnet det litt for nordmannen. Dagens eneste bogey kom på hull 9 som følge av en kjedelig tre-putt.

På backnine ble fasiten åtte par og én birdie til. Den kom på hull 16, et 410 meter langt par 4-hull.

En sterk bidragsyter til den gode «moving day»-runden var spillet fra tee. Nordmannen traff 13 av 14 greener, og snittet 298 meter på alle utslag. Det er 6,5 meter lengre enn resten av feltet lørdag.

Ekeberg-mannen brukte til slutt 68 slag (–3) på runden, og er dermed syv under for turneringen. Han ligger på en delt 14. plass etter tre spilte runder, seks slag bak lederen Rory McIlroy.

Nord-iren klatret opp tet med en sterk runde på 67 slag og er –13 totalt. Luskende ett slag bak ligger Jon Rahm, Kurt Kitayama, K.H. Lee.

Se Hovlands jakt på teten fra klokken 20.30 på Discovery+ og Eurosport Norge søndag. Nordmannen selv slår ut 17.52 norsk tid.

Ledertavle

Fikk du med deg denne?:

Powered by Labrador CMS