Hovland nummer fem etter sterk avslutning: - En kjempeturnering

Det ble ikke Hovland-søndagen norske morgenfugler hadde håpet på, men en god avslutning sikret allikevel en god plassering.

Publisert

Chiba, Japan: Denne uken viste Viktor Hovland at en lang høstferie gjorde han godt. Etter å ha vært i seierskampen hele turneringen lugget det litt på sisterunden, men -4 de siste fem hullene sikret han en sterk 5. plass.

Putteren ble for svak

Når det drar seg til på søndag blir de fem bogeyene Hovland gjorde på sisterunden for mange. Av disse fem ble tre gjort etter greentreff og tre slag med putter i hånda. Men som så ofte før kom 25-åringen knallsterkt mot slutten.

Etter bogey på 11 og 12, og en misset birdiesjanse på 13 satte nordmannen en monsterputt for eagle på hull 14. Etter å ha slått ukens lengste drive etterfulgt av et solid slag med hybriden satte han en drøy 15-meter fra fringen.

Par på 15, en ny birdie etter et fantastisk utslag på hull 16, par på 17 og birdie på par 5-hullet 18 sikret Ekeberg-gutten en delt 5. plass i sesongdebuten. Hovland gikk -1 søndag.

– Det har vært mye rart med putteren i dag, men han gjør en kjempeturnering totalt sett, sa kommentator Per Haugsrud til Eurosport etter turneringen.

Keegan Bradley vant

Med Hovlands svake start ble det tidlig tydelig at dette stod mellom Rickie Fowler, Andrew Putnam og Keegan Bradley. Ingen av de tre hadde spesielt gode dager på jobben, men da det gjaldt som mest senket amerikaneren Bradley de viktige puttene som holdt han ett slag foran konkurrentene til slutt. 36-åringen tok dermed sin femte seier på PGA-touren.

Ledertavle

Viktor Hovland blir å se igjen allerede neste uke. Da pegger han opp med blant annet verdensener Scottie Scheffler i The CJ Cup på Congaree Golf Club i South Carolina, med litt mer fordelaktige sendetider for golfinteresserte nordmenn.

Powered by Labrador CMS