Hovland opp i ledelse - igjen med et utrolig slag!

SE VIDEO: I vanskelige forhold der hele feltet slet med å skape lave scorer, var det nordmannen som avsluttet dagen på toppen av ledertavlen

Publisert

Det kan virkelig blåse godt på Bahamas. Det fikk Viktor Hovland og resten av det begrensede 20 manns-feltet merke på fredagsrunden i Hero World Challenge.

Med et fargerikt scorekort endte Hovland med en 70-runde (–2), som holder til en ett slags-ledelse på spillere som Xander Schauffele, Scottie Scheffler, Colin Morikawa og Cameron Young.

Ledelsen kommer mye takket være en lekker slam dunk på det sjette hullet:

I intervjusonen etter runden innrømmet Ekeberg-mannen at det var hans første slam dunk.

– Ballen lå ganske dårlig i oppoverbakken og med mye vind fra høyre, så jeg forsøkte å slå en lav 50-grader for holde den under vinden. Men ja, slam dunk, rett i. Første gang jeg får til det, forteller han til PGA-touren.

Videre sa hovedpersonen at det var vanskelige forhold, både på grunn av vinden, men også raske greener som selv gjør de korte puttene utfordrende.

– Jeg lå ofte i fairway i dag, men det var en litt merkelig dag og. Jeg misset veldig mange putter og jeg har ikke den følelsen at jeg slår ballen veldig bra. Jeg er ikke komfortabel over ballen, men den går rett og jeg gir meg selv muligheter. Det bare føles ikke så bra og på en eller annen måte så endte jeg to under i dag. Så det er jeg jeg fornøyd med, sa Hovland etter runden.

I tillegg til det åpenbare høydepunktet med eaglen på hull 6, var det også flere lysglimt på Hovlands scorekort. Det kom tre birdier på rad mellom hull 13 og 15, mye takket være god innspill som ga han mulighetene.

Dessverre kom det også fire bogeyer i løpet av fredagen, noe som indikerer de vanskelige spilleforholdene og at det er mer å hente på Albany GC.

Hovland slår ut i lederball klokken 12.55 lokal tid (18.55 norsk tid) sammen med amerikanske Xander Schauffele. Turneringen vises på Discovery+ og Eurosport Norge fra klokken 18.00.

Ledertavle – Hero World Challenge

Powered by Labrador CMS