Hovland sikret topp-plassering da McIlroy tok trofeet

Det ble ikke drømmeuken nordmenn hadde håpet på, men med en solid avslutningsrunde ble det sjetteplass på sammenlagtlisten i årets DP World Tour.

Sjetteplassen er det høyeste Ekeberg-mannen har kommet på sammenlagtlisten noensinne. De to foregående årene har det blitt 17. plass (2021) og 27. plass (2020). Dermed er det første gang han avslutter sesongen innenfor topp-ti på Europas høyeste nivå.

Søndagen på Earth Course i Dubai åpnet med en bogey. Det var andre gang denne uken hvor det kom en firkant på åpningshullet.

Derfra ble spillet til Hovland mer stabilt. Null bogeyer og tre birdier på de resterende 17 hullene ble det for nordmannen.

Den norske stjernen gav seg selv mange birdiesjanser, men putteren var ikke «hot» nok til å konvertere mulighetene. Både på hull 16 og 18 gikk birdieputtene hullkant ut.

Til slutt ble det nok en 70-runde (–2), noe som bringer han til tre under (–3) for turneringen. I skrivende stund gir det en delt 23. plass i sesongfinalen i Dubai.

McIlroy vant for fjerde gang

Selve turneringen var det spanjolen Jon Rahm som vant med et samlet score på –20, to slag foran Tyrrell Hatton og Alex Noren. Det er tredje gang han vinner den europeiske sesongfinalen i karrieren.

Den som kan smile bredest etter helgen er verdensener Rory McIlroy. Med en solo fjerdeplass i sesongfinalen sikret han «Harry Vardon»-trofeet for første gang på syv år.

– Dette betyr mye. Dette er min fjerde, men det er en stund siden, jeg har vunnet tre FedEx-cuper siden sist jeg vant dette, og denne tittelen betyr mye, sa nord-iren i det offisielle intervjuet under premieseremonien.

Neste turnering Hovland spiller er tittelforsvaret i Tiger Woods sin egen turnering, Hero World Challenge, om halvannen uke.