Hovland under par da Rahm og McIlroy imponerte

Verdensstjernene Jon Rahm og Rory McIlroy utnyttet «moving day» på beste vis, mens Hovland registrerte nok en runde under par.

Publisert

Lørdag ble det nok en runde under par for Viktor Hovland i Dubai, men flyten så ikke ut til være helt på plass for nordmannen. Det ble til sammen fire birdier på scorekortet, men med én bogey og en dobbeltbogey, var det ikke nok for å holde følge med i tetkampen.

«Moving day»-runden startet bra med birdie på hull 2 og hull 6, men det kom en sur bogey på banens fjerde hull i midten av de to sirklene på kortet.

Dobbeltbogeyen kom på det niende etter at utslaget gikk venstre i «out of bounds», og da fem-meters-putten for bogey heller ikke gikk i, var den et faktum.

Det utslaget var mot normalen for Hovland denne lørdagen. Tallenes tale viser at han var den syvende mest presise fra tee. Han var også femte lengste med driveren i hånda.

Back-nine gikk forholdsvis rolig for seg med to birdier og syv par, noe som til slutt sørget for en 71-runde (–1) for nordmannen.

Før avslutningsdagen ligger han én under for turneringen (–1) på en delt 26. plass.

Superstjernene leverte

«Moving day»s store seierherrer var stjernene Jon Rahm og Rory McIlroy. Etter to 65-runder (–7) rykket de henholdsvis opp til turneringsledelse og sammenlagtledelse.

Spanjolen Rahm leverte en skuddsikker bogey-fri runde fra start til slutt. Han leder dermed med ett slag på Matt Fitzpatrick og to på svenske Alex Noren.

Rory McIlroy klarte ikke å gå bogey-fri, men med eagler som dette klarer man fortsatt å bare bruke 65 slag på en runde:

Golf the Rory way 🤩#DPWTC | #RolexSeries pic.twitter.com/tDWu8Y6ug3— DP World Tour (@DPWorldTour) November 19, 2022

Viktor Hovland slår ut 06.30 norsk tid søndag morgen sammen med franske Victor Perez. Viaplay sin sending starter klokken 08.00.

Ledertavle – DP World Tour Championship

Powered by Labrador CMS