– Er han noe særlig tøff denne gutten, eller? Dette er helt uvirkelig!

Eurosport-kommentator Henrik Bjørnstad holdt på å hyperventilere da det begynte å dra seg til i innspurten på Bahamas søndag kveld.

Der vartet Golf-Norges gullgutt Viktor Hovland opp med festgolf under press, og fra å ha startet dagen seks slag bak toppen, stod han til slutt som seiersherre – med ett slags margin – etter en fantastisk avslutningsrunde på 66 slag, seks under par.

Det var Hovlands andre seier på rad og hans femte seier på hans 62 første turneringer som proff – like mange som han har missede cuter!

– Jeg trodde ikke en seier var veldig sannsynlig, men det er en vrien bane hvor det er fort gjort å gjøre bogeys, så jeg visste at alt var mulig, sa Hovland da Golf Channel intervjuet ham etter seieren.

– Det er veldig kult å vinne Tigers turnering. Det er fantastisk å være en del av, fastslår Hovland.

Det var nok ikke mange som hadde levnet Viktor Hovland en stor seiersmulighet før søndagens sisterunde på Bahamas, der han startet seks bak vidunderbarnet Collin Morikawa – som vanligvis pleier å være sikkerheten selv ved de store anledningene.

Den vanligvis så feilfrie amerikaneren åpnet imidlertid døren opp for spillerne bak seg da han gjorde to dobbelbogeyer på de seks første hullene. Hovland takket for gavmildheten med å rulle i tre birdieputter på rad, og i løpet av noen utrolige minutter var nordmannen plutselig i delt ledelse.

Det var bare en liten forsmak på hva vi hadde i vente.

På det 11. par 5-hullet fulgte Hovland opp med å slå en fantastisk fairwaywood til høyresiden av green og toputtet derfra for å ta ledelsen alene. Med bogey på det påfølgende par 3-hullet fikk han derimot selskap i toppen igjen, men to hull senere var Hovland nok en gang tilbake alene i toppen med dagens store høydepunkt på Albany GC:

Etter å ha slått utslaget på det drivebare par 4-hullet i greenbunkeren fulgte han opp med å senke bunkerslaget for en spektakulær eagle – hans tredje på fire dager på dette hullet!

Heller ikke denne gangen fikk han likevel ikke være lenge alene på toppen av leaderboardet: Scottie Scheffler og Sam Burns rullet også i birdie etter birdie og tettet igjen luken til Hovland – men 24-åringen fra Ekeberg var åpenbart fast bestemt på at denne seieren var hans:

På hull 15 slo han seg inn på par 5-hullet på to slag og senket femmetersputten for sin andre eagle på rad – og nok en gang eksploderte det i Eurosports kommentatorboks:

– Midt i hele veien! Oh my lord! Dette er det verste jeg har sett. Jeg vet ikke hva jeg skal si lenger. Hva er det vi er vitne til folkens? Han blir presset hardt og slår så til de grader tilbake, fastslo en utslitt Bjørnstad.

Hovland-magien fortsatte på hull 16 med et laserpresist innspill fra 200 meter for å gå til fem under par på sine tre siste hull og -8 totalt for dagen.

Da var luken blitt så stor at selv en unødvendig treputt for bogey på hull 17 ikke kunne stoppe ham, og da utslaget på vanskelige hull 18 fant veien til midten av fairway, hadde han én hånd på trofeet. Der kunne han tillate seg å misse green trygt på høyre side og gjøre enda en bogey, og med 66 slag på scorekortet fikk Hovland nok en bevist for golfverdenen hvordan han stortrives under press.

Seieren løfter Hovland opp fra 9.- til 7.-plass på verdensrankingen – hans beste plassering noensinne. Hovland klatrer forbi Rory McIlroy og er nå Europas nest beste golfspiller – kun slått av verdensener Jon Rahm

– Det er så rått som det går han. Han bare dominerer golfverden. For en spiller vi har fått, sier Henrik Bjørnstad.

(Artikkelen fortsetter under)

Viktor Hovland møtte Tiger Woods under grønn jakke-seremonien i Butlers Cabin i The Masters på Augusta i 2019, da Hovland ble beste amatør. Søndag møttes de igjen – denne gang med Viktor som vinner!

Selv om Hero World Challenge er en del av PGA-touren, gir den ikke FedEx Cup-poeng, og seieren vil ikke telle på Hovlands merittliste over offisielle PGA Tour-seirer.

Nå venter en lang og velfortjent juleferie i Norge for Hovland, som trolig ikke kommer til å konkurrere igjen før DP World Tour-turneringen i Abu Dhabi 20. januar.

 

Leaderboard