Etter å ha spilt seg ut av tetkampen lørdag var det lite å spille for for Viktor Hovland i søndagens avslutningsrunde. Der avsluttet han uken med en runde på tre under par (6), som løftet ham ti plasser til delt 44.-plass (-9) – 15 slag bak vinneren Sungjae Im fra Sør-Korea.

Hovland startet dagen med fire par før han åpnet birdiekontoen fra fire meter på hull 5. På det neste hullet misset han en kort putt for å ta sin andre birdie på rad, og med dagens to første bogeyer på hull 7 og 8 rundet han på +1.

24-åringen kom seg tilbake på par igjen med birdie på hull 10 etter et nydelig innspill fra 120 meter, men fikk den annullert umiddelbart på hull 11 etter at han ikke klarte å gjøre up-and-down fra greenbunkeren.

Da han slo seg opp på green på det 13. par 5-hullet og toputtet for birdie, begynte han endelig å finne frem godspillet: han rullet i en åtte meter lang birdieputt på hull 14, senket en fem meter lang birdieputt på 15 og toputtet for en ny enkel birdie på hull 16. Deretter tapte han et slag på hull 17 etter nok et bunkerbesøk, før uken ble avsluttet med en birdieputt fra fire meter på hull 18.

En titt på Hovlands statistikk på pgatour.com etterlater liten tvil om hvor det er størst rom for forbedring for nordmannen: i løpet av de fire dagene i Las Vegas var det ingen i feltet som var bedre enn ham på utslagene (5,4 tjente slag til feltet), og han var den 7. beste på innspillene (5,3 tjente slag). 

Til tross for at han rullet i en del lengre putter i turneringen misset han også altfor mange kortputter, og tapte til slutt 0,78 slag til feltet med putteren. I nærspillet hans var det derimot ingen lyspunkter: han tapte hele 8,9 slag rundt greenene, som ifølge Eurosport-ekspert Marius Thorp gjør Shriner’s Hospitals Open til hans dårligste nærspillsuke noensinne på PGA-touren.

Shriners Children Open var Hovlands første turnering siden Ryder Cup-debuten i slutten av september, der han spilte to uavgjorte og tapte tre matcher. Til tross for den labre poengfangsten spilte han likevel solid gjennom hele uken.

Hovland avsluttet fjorårets PGA Tour-sesong på en knallsterk femteplass i FedEx Cup. Han bokførte 7-topp-10-plasseringer, 14 topp-25-plasseringer og hele 22 klarte cuter på de 24 turneringene han spilte – med seieren i Mayakoba Classic i Mexico som det store høydepunktet. I sommer tok han også sin første europatour-seier i Tyskland.

Allerede til torsdag skal Hovland i aksjon igjen på PGA-touren. Da stiller han til start i The CJ Cub Summit på The Summit Club i Las Vegas.