Hun er ett steg nærmere de beste: – Deilig med god start

Dorthea Forbrigd smilte godt etter første runde av Q-school på La Manga Club lørdag. Oslo-spilleren er helt oppe på 2. plass.

Publisert

LA MANGA (Spania): Hun gjorde sitt beste for å snakke ned forventningene etter den gode starten. Pratet om prosessmålene, ikke resultatet. Det hun har jobbet med på trening. Hjemme i Oslo. På college i USA. Gjennom en pandemi. Som fersk golfproff på utviklingstouren LET Access.

– Treffe fairways, treffe greener, putte forbi hullet. Når jeg presterer godt nok, stabilt nok, vil også resultatene komme. Så jeg stresser ikke med det, sier Dorthea Forbrigd til Norsk Golf etter en knallsterk 68-runde, fem under par, på første spilledag av Q-school.

Den store premien

Men selvsagt vet også Oslo-spilleren hva hun er i nærheten av. Fire runder gjenstår av kvalifiseringsfinalen. Onsdag vil de 20 beste på ledertavlen premieres med et kort til Ladies European Tour neste sesong. Med alle rettigheter. Også til de pengesterke turneringene, majorene og Aramco Series.

– Jeg har spilt solid lenge, og visste at jeg kunne gjøre det bra når jeg kom hit. Men jeg var jo nervøs. Det er en kvalifisering, og jeg hadde ikke spilt turnering på mange uker, forklarer Forbrigd.

Oppladningen la hun til USA. I en måned besøkte hun gamle kjente fra college-tiden i East Carolina. 25-åringen har fortsatt kjæresten på andre siden av dammen. Samtidig ble det terpet på viktige detaljer.

Leker med ballen

– Jeg jobbet en del med svingen min for å bli mer stabil. Jeg slo mange baller, bodde gratis, spilte gratis. Jeg følte at jeg fikk mye ut av den måneden. Framfor alt når det gjelder rytmen. Det gjør at jeg stoler på svingen min på en helt annen måte.

Det viste seg allerede i pre-kvalifiseringen forrige uke. Det blåste capser og tøy. Men Dorthea Forbrigd har aldri fryktet vinden. Hun liker å leke med ballen, med og mot vindkulene. Det stødige spillet ga 13. plass og mer selvtillit før ukas finale.

Etter 18 hull på South Course har hun bare den danske amatøren Amalie Leth-Nissen (-7) foran seg på ledertavlen.

– Det er fire runder igjen. Og jeg tenker ikke på annet enn å følge strategien som har tatt meg hit. Treffe fairways, treffe greener, putte forbi hullet. Men ikke stresse for mye etter birdiene, sier hun.

Mye golf igjen

Det er fire dager igjen før noen kan slippe jubelen løs. Mye kan skje på 72 hull. Mye kan skje på ett hull. Det vet alle som spiller golf. Og du vet aldri hva du våkner til dagen etter. Balltreffet kan være borte. Eller komme tilbake.

– Sånn er golf. Og det er heldigvis dager igjen til å rette opp dette, sier Michelle Forsland der hun står utenfor scorekort-mottaket etter en åpningsrunde hun helst skulle gått om igjen.

I den stormfulle pre-kvalifiseringen satt det meste. Aldri tvil. Best av de norske.

Lørdag gikk Oppegård-spilleren fire over par. På et sommervarmt og vindstille La Manga. Hun er på delt 113. plass. Og nekter å skylde på hostekulene fra dypet av den spede kroppen.

– Jeg har slitt med sykdom i flere uker. Har gått på antibiotika og to hostesafter. Men jeg spilte jo bra i forrige uke selv om jeg ikke var helt i form. Så jeg bør kunne gjøre det denne uka også, sier Forsland, og retter blikket oppover på ledertavlen.

Borge på plass

Der er åtte andre norske jenter. Den nest beste etter første spilledag er vår nye LPGA Tour-stjerne, Celine Borge. Vestfold-jenta deltar i Q-school finalen som en del av forberedelsene til debutsesongen på det høyeste nivået i USA. I tillegg tester hun en caddie. Lørdag ble det -3 på South Course og en 6. plass på ledertavlen.

Madelene Stavnar er nummer 30 (-1), Maiken Bing Paulsen og Julie Boysen Hillestad nummer 45 (E), Renate Grimstad, Karoline Lund og Tina Mazarino nummer 65 (+1), Celine D. Karlung nummer 83 (+2).

– Vi er ti norske jenter her. Det er veldig kult. Vi er blitt en stor og fin gjeng. Og det betyr mye å ha et sånt miljø. Når noen gjør det bra, løfter det de andre også, sier Dorthea Forbrigd.

NB! Finalen spilles over fem runder med cut etter fire. De 20 beste får tilgang til alt på Ladies European Tour neste år (kategori 12). Plasseringene 21 til 50 får også tilgang til mye (kategori 16), mens resten av finalefeltet får spille et begrenset antall LET-turneringer i 2023 (kategori 19).

Her er ledertavlen til Q-school

Powered by Labrador CMS