Ikke hat-trick, men topp 10 for Hovland i Mexico

Viktor Hovland kunne bli historisk hvis han vant for tredje gang på rad på Mayakoba, men ingen kunne gjøre noe med en overlegen amerikaner.

Publisert

Selv om Hovland ikke ble det yngste trippelt regjerende mesteren av én og samme turnering, ble det jevnt over en god uke for Ekeberg-mannen.

Er man i toppen av statistikken på greentreff, utslagslengde og antall eagler sørger som regel det for fire gode runder og en god turnering. Det kan man trygt si stemte for nordmannen som til slutt endte på delt tiende plass, på scoren –16.

Sisterunden fikk en dårlig start med en dobbel bogey på det tredje hullet, men den feilen ble heldigvis raskt ryddet opp i med to birdier på rad på de påfølgende hullene.

Derfra gikk det litt stille for seg før sirklene på scorekortet kom tilbake igjen på back-nine. To lengre birdieputter på hull 10 og 14 ble senket, før det var innspillet på det syttende ble lagt på 1,5 meter. Også den ble senket, og Hovland endte dermed søndagsrunden på 68 slag (–3).

(Video: PGA Tour)

Styrkene bidro

Før helgens WWT Championship ble det nok en poengtert at jernspillet og utslagene er blant nordmannens styrker. Og det var igjen denne kombinasjonen som bidro til han nok en gang kan er topp-ti på verdens gjeveste tour.

Tallenes tale er klar. Med imponerende 55 av 72 greentreff (76.39 prosent) er han på fjerdeplass på denne statistikken denne uken. Parret med en snittlengde på 307,9 yards (281,6 meter) med driveren, som gir han 7. plass på statistikken, kan man se hva som bidro til den gode plasseringen.

Presisjonen med driveren var derimot noe svakere, hvor kun 32 av 56 fairwayer ble funnet fra tee (57.14 prosent).

Dessverre var det ingenting Hovland, eller noen andre, klarte å gjøre med amerikaneren Russel Henley. Med to åpningsrunder på 63 slag, etterfulgt av helgerunder på 65-70, vant han overlegent på scoren –23, fire slag foran nestemann på listen.

Henley fikk imponerende 25 birdier, og kun tre bogeyer, på de 72 hullene denne uken.

Neste turnering på programmet for PGA-toursirkuset er Houston Open allerede neste helg.

Ledertavel – WWT Championship at Mayakoba

Powered by Labrador CMS