NORGESCUP//

Ingen stoppet Volden: – Får prøve å plage ham litt

Etter to hull med omspill, kunne Jarle Volden smile. Kompis Kevin André Wright kom akkurat til kort i Garmin Norgescup på Larvik GK.

Jarle Volden
Jarle Volden gir Kevin André Wright en god klem etter å ha avgjort Garmin Norgescup med birdie i omspillet.
Publisert Sist oppdatert

– Jeg kommer til å få høre dette en stund framover, sier Kevin André Wright (Drammen GK) og rister på hodet.

Da hadde Jarle Volden, en av de andre veteranene i herreklassen, nettopp rullet i den avgjørende birdieputten på det andre omspillshullet i Larvik.

– Dritgøy! sier Oslo GK-spilleren og smiler bredt. – Å møte Kevin i omspill var bare moro. Vi kjenner hverandre godt fra tiden vi spilte juniorgolf sammen. Jeg får prøve å plage ham litt med dette.

Tøffe værforhold

Årets tredje turnering i Garmin Norgescup ble en utfordring for de fleste. På en strøken bane var det været som gjorde det vanskelig, spesielt på andrerunden lørdag. 

Til slutt var bare to spillere i feltet under par.

Volden (69, 74, 71) sjekket inn i scorekortmottaket på -2 etter tre runder. Det samme gjorde kompis Wright (70, 73, 71).

– Det var veldig tøft i går. På førsterunden var det forholdsvis greit, men da vinden og regnet tok seg opp utover dagen, ble det krevende, forklarer Volden.

– Hvorfor vinner du denne helgen?

– Det er et godt spørsmål, sier Oslo-spilleren og klør seg i hodet. 

– Golf er bare gøy om dagen. Jeg har innsett at min tid som satsende spiller er forbi. Golf er blitt en måte å koble av på i hverdagen, svarer Volden, som nå bruker mest energi på sin jobb i Pareto.

Her avgjør Jarle Volden ved å trille i birdien på det andre omspillshullet.

Lite golf nå

– Skal jeg si det? spør Volden når vi lurer på hvor mye han trener. Han ler godt. – Det er lite. Jeg spiller ni hull etter jobb en gang eller to i uka, og kanskje en runde i helgene. 

Det var likevel nok til å vinne i Larvik i helgen. 

I tillegg til Kevin André Wright var det bare Sander Blikom Hagen (66, 76, 74) som fulgte ham til døra. Men den unge Grimstad GK-spillerens muligheter rant bort i sanden etter dagens siste drive.

– Ballen la seg håpløst til oppunder kanten. Det er kjedelig, men sånn er golf, sier Blikom Hagen og trekker på skuldrene. Han endte til slutt på delt tredjeplass med Marcus Wahlund (69, 75, 72) fra Losby GK, begge på par totalt.

Om to uker venter Norgesmesterskapet på hjemmebane for søndagens vinner.

– Det tror jeg blir gøy. Det er bare å kjøre på, sier Volden.

Sofie Bindner Engesæth
Sofie Bindner Engesæth slår seg inn på hull 16 i Larvik søndag. hun vant til slutt med tre slag.

Sofie vant igjen

I dameklassen ble det på langt nær like jevnt, men også her var det Oslo GK som stakk av med seieren da Sofie Bindner Engesæth tok sin andre seier i Garmin Norgescup på like mange starter.

– Det var tøft på andrerunden da vinden og regnet slo inn, sier ungjenta. – Jeg var allerede sur etter dobbelbogeyen på hull 12 da det begynte å regne bare mer og mer. Så slicer jeg en drive ut i roughen, og ender med å «scudde» et bunkerslag out-of-bounds.

En nier på scorekortet tilhører sjeldenhetene for college-spilleren, som nettopp har fullført sitt første år ved University of Tennessee.

– Slike opplevelser er ekstremt gode erfaringer å ta med seg. Dårlig vær kan du møte overalt, og det er bare å lære av det, sier Bindner Engesæth, og forbedret scoren med ti slag på sisterunden søndag.

Sofie Bindner Engesæth
Sofie Bindner Engesæth gratuleres av Celine Brovold Sanne mens Pia Eide venter på tur.

Tre slags margin

Med runder på 72, 81 og 71 slag endte Oslo-jenta med tre slags margin til en annen college-spiller, Celine Brovold Sanne fra Asker GK (75, 78, 74) – og fire til Pia Eide fra Sola GK (78, 78, 74).

De neste ukene venter NM hjemme på Bogstad, Lag-NM med Oslo og deretter EM i Finland før hun returnerer til USA.

– Jeg har god kontakt med coachene mine der borte, og de følger jo med. Nå er jeg mer inne i systemet enn da jeg startet i fjor, og er sikker på at det blir bra, sier Sofie Bindner Engesæth. 

Resultater for damer 

Resultater for herrer

Powered by Labrador CMS