I nord- og sør-Trøndelag åpner drivingrangene rekordtidlig i år. Mandag kunne Byneset Golfklubbs medlemmer beyntte seg av driving rangen igjen – to måneder tidligere enn hva som har vært vanlig.

 

– På denne tida av året bruker vi normalt sett å hakke bort is fra banen, så dette er absolutt ikke normalt, sier greenkeeper ved Byneset Golfsenter, Ole Albert Kjøsnes til adressa.no

 

Han sier klubben hadde håp om å åpne rangen, men det tørre mildværet gjorde at det ikke var noe vits i å vente.

 

– Folk stod og ventet på at vi skulle åpne dørene, og det er godt med besøk her nå, fortsetter Kjøsnes.

 

Han kan fortsatt ikke si noe om når golfbanene åpner. Vanlig baneåpning har vært i slutten av april og begynnelsen av mai.

 

– Det kan hende det blir en tidligere start, men mars pleier å være en snømåned.

 

Adressa.no skriver at golfsesongen har kommet enda tidligere hos Stiklestad Golfklubb, arrangør av fjorårets norgesmesterskap. Der åpnet driving rangen allerede i jula, og området har kun vært stengt noen få dager siden da.

 

– Jeg kan ikke huske lignende tilstander tidligere, og jeg har snakket med noen mennesker oppe i 80-årene som sier det samme. Det er i hvert fall sikkert at det er første gang i golfklubbens historie at vi åpner så tidlig, sier Halvorsen.

 

Han anslår at et sted mellom 40 og 50 personer har vært innom hver helg for å slå baller.

 

– Veldig mange av dem er nybegynnere, noe som er ekstra hyggelig, sier Halvorsen til adressa.no.

 

Også fra Østfold rapporteres det om en rekordtidlig vår. Torsdag og fredag åpner både Huseby & Hankø GK, Onsøy GK og Gamle Fredrikstad GK.

 

Er din klubbs bane eller range åpen? Meld fra i kommentarfeltet under, eller send en epost til redaksjon@norskgolf.no!