Kofstad endte med 58. plass på Mallorca

Espen Kofstad endte til slutt på delt 58. plass på Mallorca, og er dermed fortsatt med i kampen om europatour-kortet til neste sesong.

Publisert

68-72-70-72 ble Oslo GK-spillerens tellende scorer på Son Muntaner Golf Club i Palma på den kjente ferieøya.

Høydepunktet ble den gode starten i åpningsrunden på torsdag hvor han på det høyeste lå på en delt 16. plass på ledertavlen. Fire birdier og kun én bogey var nøkkelfaktorene for den gode starten.

Oslo-spilleren fulgte opp torsdagens 68-runde med en runde på 72 slag (+1) i Mallorca Golf Open. Det ble fire gode birdier, men dessverre også fem bogeyer som utlignet firkantene på scorekortet.

Andrerunden startet bra for Kofstad, med en birdie på hull 10 som var dagens åpningshull for nordmannen. Deretter fulgte en bogey før en ny birdie på hull 12 sørget for at han fortsatt var under par for dagen.

Rundens siste fem hull var dog av den litt mer fargerike sorten. Tre bogeyer til, samt to birdier, ble fasiten på avslutningen for Kofstad.

Helgespillet fortsatte i det fargerike sporet. Over de to rundene ble det litt av hvert på scorekortene. En eagle på hull 11, et par 5-hull på 488 meter med vann langs hele høyresiden, på avslutningsdagen står frem som et naturlig høydepunkt.

Tyske Yannick Paul vant til slutt turneringen med scoren –15. Dette var hans første seier på DP World Tour i det som er hans debutsesong på touren.

Årets DP World Tour sesong begynner å gå mot slutten, og det gjenstår nå kun to turneringer før finalen i de forente arabiske emirater går i gang i midten av november. Kofstad ligger etter Mallorca Open på 115. plass, og det er de 117. beste i årets sesong som beholder kortet til neste år.

Neste stopp for Kofstad & co er Vilamoura hvor Portugal Masters slås igang torsdag.

Powered by Labrador CMS