Kofstad tør ikke juble for tidlig: – En tøff situasjon å stå i

Espen Kofstad tok fredag et stort steg mot fornyet kontrakt på DP World Tour. Men lørdag gikk ikke resultatene hans vei.

Publisert

Med fredagens andrerunde på 65 slag klatret Oslo-spilleren godt innenfor cutgrensen i Portugal Masters. Sannsynligvis er det nok til å sikre en ny sesong på det øverste nivået i Europa.

Men etter en tredjerunde to over par lørdag, falt Kofstad 23 plasser på ledertavlen i Vilamoura.

Dermed misbrukte han den første matchballen til å fjerne all tvil.

Tøff påkjenning

– Det er er en tøff situasjon å stå i, innrømmer Espen Kofstad overfor Viaplay.

– Vi jobber hele året for å sikre oss spilleretten til en ny sesong, og så spiller du noen turneringer som ikke går så bra. Du ser andre spillere gå forbi deg på sammenlagtlisten, eller du gjør noe bra og går forbi dem. Det blir mye tankevirksomhet, fram og tilbake.

I tillegg blir det mye hoderegning, hvis og dersom.

Det er de 117 beste på sammenlagtlisten som får nytt kort på DP World Tour. Lørdag ettermiddag viser prognosene at Espen Kofstad ligger på 113. plass, bare 14,4 poeng over den magiske streken.

– Det gjelder å holde seg samlet, spille med ro og frihet som jeg fikk til på andrerunden, sier han.

0,1 poeng foran Stenson

Etter tre spilte runder i Portugal har han passert Victor Dubuisson og Henrik Stenson på listen, men som alltid er marginene små og premien stor på denne tiden av året.

Prognosene viser at Kofstad bare er 0,1 poeng foran Stenson. Dermed må han minimum holde 68. plassen i helgens turnering for å holde seg foran den svenske majorvinneren. Og bakfra er det flere spillere som jager, framfor alt Kiradech Aphibarnrat som er helt i teten i Portugal.

Med så mange faktorer i spill er det naturlig at Espen Kofstad ikke tar noen ting for gitt før alt er ferdigspilt søndag. Samtidig vet han at en god finalerunde på Dom Pedro Victoria Golf Course garanterer at arbeidsplassen også neste år heter DP World Tour.

Saken oppdateres søndag.

Les mer om de to første rundene

På tampen av sesongen er hvert eneste poeng og hver eneste klarte cut livsviktige for sammenlagtlisten. Det er de 117 beste spillerne som forblir på Europas høyeste nivå til neste år. Kampen om poengene er hard, og det er flere om beinet.

Etter en helt middelmådig uke på Mallorca forrige uke rykket Norges eneste representant ned til 114. plass, og vippet på grensen til å miste det DP World Tour-kortet med kun to turneringer igjen å spille før finalen i Dubai.

Torsdagens første runde startet godt for Kofstad, med tre birdier på banens åtte første hull (han startet på hull 10 journ. anm.), men deretter kom det en rekke bogeyer. Til slutt ble det en runde på 71 slag (par), og Oslo-spilleren lå sårbart til på utsiden av cut-grensen på en 87. plass etter første dag i Portugal Masters.

Åtte birdier på fjorten hull

Der torsdagen muligens var en liten skuffelse for Espen Kofstad, var det en annen mann som gikk ut på Dom Pedro Victoria Golf Course i portugisiske Vilamoura fredag.

I en fantastisk start som inneholdt fire birdier på banens fem første hull var nordmannen på riktig side av cut-grensen.

På de fire hullene senket han fire putter som til sammen bare var 12,6 meter.

Men det sluttet ikke der for Kofstad. Mellom hull 10 og 14 kom det ytterligere fire birdier, og han lå dermed –8 for turneringen. På tidspunktet luktet nordmannen på en topp-20 plassering.

Birdie no.8 of the day 🙌@EspenKofstad is on the right track to secure his 2023 card.#PortugalMasters pic.twitter.com/1aB2B33UUY— DP World Tour (@DPWorldTour) October 28, 2022

Dessverre kom det to bogeyer på hull 16 og 18 som sørget for at han avsluttet dagen på scoren –6. Det tilser en foreløpig delt 44. plass – to slag over cutgrensen.

– Jeg er veldig fornøyd med dagen i dag, spesielt med tanke på gårsdagen. Da også fikk jeg en god start, men tapte fire slag på rad i midten. I dag klarte jeg å holde det gående, og det var deilig å være åtte under par etter 14 hull, sa Kofstad selv i intervjuet etter runden.

Ikke helt trygg enda

På den foreløpige sammenlagtlisten rykker Kofstad opp til en 112. plass, omtrent 25 poeng over den viktige grensen.

Med bare én turneringen på kalenderen hvor mange av spillerne på kanten deltar, vil de 25 poengene bli viktige. Kofstad har dermed nesten sikret europatour-spill til neste år.

Den siste «vanlige» turneringen spilles i Sør-Afrika om 2 uker. Der vil det tilsammen være 7000 poeng å spille om, hvor de aller fleste går til spillerne på toppen av ledertavlen.

Ledertavle – Portugal Masters

Powered by Labrador CMS