– Føles fantastisk å ta den første seieren i omspill

Kristian Krogh Johannessen tok søndag sin første seier på Challenge Tour da han vant omspillet i Italian Challenge Open.

Drammenseren startet finalerunden to slag bak teten, men sikret omspill med en bogeyfri 67-runde, fire under par.

På det tidspunktet var Benjamin Rusch fortsatt i ledelsen, og sveitseren trengte bare et par på sistehullet for å sikre turneringsseieren. Men da han i stedet endte opp med dobbelbogey, var det plutselig danske Oliver Hundebøll og Krogh Johannessen som måtte gjøre opp om vinnersjekken på 56.000 euro.

– Det føles fantastisk, sier Kristian Krogh Johannessen til europeantour.com. – Jeg er veldig fornøyd med å vinne min første turnering på Challenge Tour i omspill.

I omspillet mot Hundebøll gjorde nordmannen kort prosess. Kroghs par på det første ekstrahullet var mer enn nok da nervene sviktet dansken, som endte opp med dobbeltbogey.

– Jeg forsøkte å spille klokt og ikke angripe alle flagg i dag. Det handlet om å få ballen midt på greenen, for bogeyer og dobbelbogeyer var aldri langt unna. Og jeg klarte å holde scorekortet mitt rent og pent. Det la grunnlaget for seier, forklarer Krogh.

Etter å ha kommet akkurat til kort av europatour-opprykk på fjorårets Challenge Tour, gikk det noe tregere for Kristian Krogh Johannessen i starten av denne sesongen. Med én topp-10-plassering på ni turneringer lå han på 37.-plass på tourens poengliste før helgen, 12.000 euro bak topp-20-plassen som gir opprykk ved slutten av sesongen.

Med søndagens seier hoppet han 33 plasser (!) på rankingen, opp til fjerdeplass. Nå håper han at oppturen i Italia kan «kickstarte» jakten på en plass på europetouren i 2022.

– Jeg har spilt bra de to siste sesongene, men det har ikke vært nok til en plass på DP World Tour. Nå, med denne seieren i beltet, håper jeg at dette kan bli året som jeg klarer det, sier Kristian Krogh Johannessen.