LIV Golf tar snarvei for å vinne verdensrankingpoeng

Hørt om MENA Tour? Turneringssirkuset i Midt-Østen og Nord-Afrika er LIV Golfs nye samarbeidspartner.

Publisert

Onsdag offentliggjorde MENA-touren at de har inngått en «strategisk allianse» med LIV Golf, utbryterligaen som ledes av Greg Norman og finansieres av Saudi-Arabias offentlige investeringsfond.

– Vi går sammen for å støtte utviklingsarbeidet og fordi det er viktig og riktig at også LIV-spillere kan opparbeide seg verdensrankingpoeng, sier LIV Golf-president Atul Khosla.

– For sammen skal vi skape nye veier og muligheter for unge spillere. I tillegg skal fansen endelig få en verdensranking som inkluderer alle de beste spillerne i verden.

Kvalifiserer til poeng

MENA-touren har base i Dubai. Men det viktigste for LIV Golf er at den lille utviklingstouren i Midt-Østen og Nord-Afrika allerede er anerkjent av Official World Golf Ranking (OWGR).

Denne uka er LIV Golf i Bangkok. Turneringen på Stonehill Golf Club, en time nord for hovedstaden, blir ikke bare deres første i Asia. Det blir også den første på MENA Tour.

Foreløpig er Bangkok-turneringen det eneste (!) arrangementet på MENA-tourens kalender for 2022/23-sesongen.

Ifølge The Telegraph forventer Greg Norman og LIV Golf at turneringen i Bangkok blir den første hvor LIV-spillerne kan opptjene OWGR-poeng. Samtidig bekreftes det at alle de 14 planlagte LIV-turneringene i 2023 også blir en del av MENA-touren.

Men veien til OWGR-status kan likevel være lang.

Lang søknadsprosess

Golf Digest rapporterer onsdag kveld at det er lite trolig at Bangkok-arrangementet vil kvalifisere til poeng. Og at den «strategiske alliansen» med MENA-touren, etablert av Shaikh Maktoum Golf Foundation i 2011, ikke betyr at LIV Golf uten videre godkjennes.

LIV Golf søkte om opptak til OWGR i juli. Men søknadsprosessen kan ta opptil et år. Og innen den tid vil mange av LIV-utbryterne falle mange plasser på verdensrankingen, som igjen betyr at de ikke vil være kvalifisert for spill i majorturneringer.

OWGR har en rekke kriterier som må oppfylles for at tourene skal anerkjennes. En forutsetning er at turneringene spilles over 72 hull (fire runder).

Ifølge Golf Digest risikerer i stedet MENA-touren nå å miste sin godkjenning hvis de endrer sitt format i linje med LIV Golfs turneringer (54 hull).

Powered by Labrador CMS