Luke i toppen til Stavanger og Oslo

Stavanger Golfklubb og Oslo Golfklubb leder lag-NM før de avgjørende singlematchene søndag.

Publisert

Det er de samme to lagene som troner på toppen av leaderboardet i dame- og herreklassen etter dag to av lag-NM som etter første dag, og både Stavanger og Oslo benyttet lørdagen til å enten beholde luken eller rykke ifra på toppen av leaderboardet.

I dameklassen leder Stavanger med fem slag over Fana GK etter å ha startet dagen med 74 slag i foursome fra Rikke Nordvik og Marthe Wold etterfulgt av 65 slag, syv under par, i fourball med Vilde Marie Nystrøm og Mine Othilie Riis Lied. 

Med tolv under par sammenlagt har Stavanger-jentene skaffet seg et perfekt utgangspunkt til å revansjere tredjeplassen på hjemmebane for ett år siden, men Fana-jentene kommer garantert til å bli farlige: de har slått kraftig tilbake etter å ha startet uken med en 80-runde i foursome, og 63-runden fra radarparet Silje Torvund Ohma og Mia Sandtorv Lussand på slutten av dagen tente liv i seiershåpet for bergenserne.

På herresiden går Oslo Golfklubb nå mot sin første lag-NM-seier siden 2016: med imponerende 34 under par leder de med syv slag over Stavanger GK. Kampen om førsteplassen kommer til å bli en ren duell mellom de to, for Miklagard GK på neste utfordrerplass ligger ytterligere 15 slag bak. Miklagard har for øvrig vunnet lag-NM tre av de fire siste årene.

Oslo-gutta startet med runder på 71 og 74 slag i foursome fra Espen Kofstad/Sander Akeren og Michael A. Mjaaseth/Oscar Bach, før de tråkket hardere på gassen i fourball med 66 slag fra Akeren og Haakon M. Mathiesen og 63 fra Mjaaseth og Bach.

Søndag avgjøres lag-NM med individuelt slagspill. Da skal alle lagets spillere skal til pers, og scorene fra hver spiller summeres, mens den høyeste scoren fra hvert lag blir strøket.

Leaderboard lag-NM damer

Leaderboard lag-NM herrer

Powered by Labrador CMS