NM i simgolf//

Lyst til å utfordre landets beste golfere? Nå har du sjansen!

På selveste skuddårsdagen begynner Norgesmesterskapet i simulatorgolf. Her kan alle som vil kjempe om en virtuell norgesmestertittel. 

Lofoten Links er vertskap for første runde av NGFs «nasjonal simulaturturnering».
Publisert Sist oppdatert

Konseptet er enkelt. Book deg tid hos ditt nærmeste simulatorsenter som har Trackman, logg inn med din bruker og start turneringen som heter «Norgesmesterskapet i simulatorgolf». 

Det er ingen aldersgrense eller handicapkrav. Det spilles i to klasser; én for damer og én for herrer. Det eneste du trenger er et gyldig medlemskap i en golfklubb tilknyttet NGF. 

Turneringsformen er slagspill uten handicap (brutto), hvor de tre beste i hver klasse premieres. 

Thomas Vesteraas, turneringsleder i NGF, er glad for at de nå kan tilby en slik type turnering til folket – særlig med tanke på hvor stor simulatorgolf har blitt. 

Turneringsleder i NGF, Thomas Vesteraas.

– Simulatorgolf har blitt en naturlig del av golfen og veldig mange golfere bruker dette som sin treningsarena på vinterstid. Det har blitt etterspurt en mulighet for om vi kunne arrangere et nasjonalt mesterskap fra flere hold, forteller han til Norsk Golf. 

Mesterskapet er delt opp i to runder på to forskjellige norske baner. Den første runden må spilles på Lofoten Links mellom 29. februar og 25. mars, mens runde to er live mellom 26. mars og 15. april. Da er Meland GK digitalt vertskap.

Lyst til å være med? Få viktig informasjon om turneringen her

– Vi håper flest mulig prøve seg, understreker turneringslederen. 

– Hva er suksess i deres øyne?

– Golfaktivitet utendørs eller innendørs er suksess i våre øyne.

Lofoten Links og Meland GK er de to banene det skal spilles på i årets simgolf-NM.
Lofoten Links og Meland GK er de to banene det skal spilles på i årets simgolf-NM.

Både proffer og hobbygolfere

Samarbeidet med det danske selskapet Trackman har vært tett de siste månedene, som kjører turneringen gjennom sin teknologi. Flere gleder seg over at turneringen nå er live. 

– Vi synes det er veldig moro å kunne arrangere denne turneringen, spesielt med tanke på at vi gjør det sammen med Golfforbundet, sier country manager Joakim Mikkelsen til Norsk Golf. 

Følg turneringen via ledertavlen her!

Erfaringene fra deres egen Next Golf Tour hjelper på i planleggingen av en turnering som simgolf-NM.

Joakim Mikkelsen, country manager i Trackman

– Vi får stadig komplimenter fra spillere som liker Next Golf Tour. Det vi har lært av å arrangere den touren hjalp mye i utviklingen av dette mesterskapet, forteller han. 

Selv håper Mikkelsen at så mange som mulig deltar, særlig ivrige hobbyspillere. 

– Jeg ser for meg at det er mange av de samme norske navnene som er i toppen som i andre større turneringer, men det hadde vært moro om en «helt vanlig» spiller kunne hevde seg, sier mannen som for mange er mest kjent for å kommentere Viaplay sine golfsendinger. 

– Kun fantasien som setter grenser

Både Vesteraas og Mikkelsen håper simgolf-NM blir den første av mange lignende turneringer i tiden fremover. 

– Her er det bare fantasien som setter grenser, men med dagens og fremtidens teknologi tror vi at dette er noe som ikke vil slutte å vokse. Det kjøres mange store turneringer på profesjonelt nivå med store premiesummer så her er det også være muligheter for andre å kunne konkurrere, sier Vesteraas om fremtidens forbundsturneringer. 

– Vi har et ønske om å bygge dette videre, men for eksempel juniorturneringer gjennom vinteren og andre typer serier. Ikke alle som får reist like mye på vinteren, så dette er en god måte for dem å beholde «turneringshodet» påskrudd, legger Joakim Mikkelsen til. 

Mangelen på simulatorer her til lands setter i hvert fall ikke grenser lengre. 

– Det er jo Trackman-simulatorer over hele landet, så dette er absolutt noe alle som vil kan være med på!

Følg simgolf-NM via ledertavlen her!

Powered by Labrador CMS