Maiken har julegaven i sikte: – Vil ikke jinxe noe nå!

Maiken Bing Paulsen kom til Q-school for å spille seg til en høyere status på europatouren. Det er hun i ferd med å klare.

Publisert

LA MANGA (Spania): – Jeg tar ett slag av gangen, tenker jeg! Jeg vil ikke jinxe noe nå.

Drammen-spilleren er i godt humør der hun står utenfor scorekort-mottaket på La Manga Club etter en tredjerunde som inneholdt fire birdier og to bogeyer. Med -2 for dagen klatret hun til delt 20. plass i sammendraget.

Det gir en drømmegave under juletreet hvis det holder i to runder til.

Mye å spille om

Bing Paulsen avsluttet sesongen som nummer 110 på europatourens Order of Merit. Dermed ble hun den siste spilleren som sikret seg en kategori også neste år. Men ei god uke på Q-school vil øke antall turneringer på høyeste nivå i 2023.

Og enda bedre: En plass blant de 20 beste vil for alvor åpne pengeskrinet: Tilgang til Aramco Series med større premiepotter.

– Jeg har mye å spille om her, smiler Maiken Bing Paulsen.

– Både topp-20 og topp-50 vil gi meg flere turneringer neste år. Så målet er selvsagt topp-20, jeg vil komme så høyt som mulig. Men jeg forsøker å ikke tenke på det. Jeg tar ett slag av gangen, og prøver å lære av hvert slag.

Litt mer nervøs

Hun innrømmer at det er vanskelig å holde resultatfokuset på avstand, tenke prosess og arbeidsoppgaver.

– Det er mye som står på spill, og jeg er litt mer nervøs enn vanlig. Jeg startet med noen dårlige slag, men nå begynner spillet å sitte bedre. Det blir gøy å se hva de to neste dagene byr på.

I to uker har Maiken Bing Paulsen vært i Spania for å forberede seg til en julestri utenom det vanlige. Hun har campet hos Celine Borge på Hacienda del Alamo. Sammen har de lagt ned mye trening opp mot Q-school finalen.

– Vi har jo vært her en stund, og jeg prøver å holde meg til en rutine. Jeg står ikke her på rangen og banker baller for å bli bedre. Jeg vet at jeg har gjort en god jobb i forkant, og må stole på det jeg kan nå.

– Jeg vet at jeg har det som skal til, og fortsetter jeg som nå, tror jeg det holder til topp-20, sier Maiken Bing Paulsen.

Flere på skuddhold

Tre dager inn i kvalifiseringsfinalen er det flere norske spillere som fortsatt jakter de beste LET-kortene.

Madelene Stavnar er i samme situasjon som Bing Paulsen. Tønsberg-jenta er i Murcia for å forbedre sin kategori, få flere LET-turneringer neste år. Som nummer 84 på Order of Merit er det bare topp-20 som gjelder for Stavnar.

Etter 70-runden på North Course mandag, har hun to slag opp til den magiske grensen.

– Jeg trenger to gode runder for å klare det jeg kom hit for. Og jeg slo ballen vesentlig bedre i dag enn på 70-runden lørdag, forklarer Stavnar.

– Jeg spilte steady golf hele veien. Men sleit litt med lengdekontrollen på greenene, som ikke er altfor gode. Så jeg må jobbe litt med det.

Forbrigd slo tilbake

Ett slag foran Stavnar, på delt 26. plass, ligger Dorthea Forbrigd. Søndag hadde også hun en trøblete dag på greenene etter sin gode åpningsrunde dagen i forveien. Men mandag rullet flere baller i hullet. I likhet med Bing Paulsen og Stavnar har hun satt seg i en god posisjon før fjerderunden.

Og den er viktig. For tirsdag ettermiddag går cuten på årets Q-school. Bare de 60 beste etter fire runder får spille den avsluttende femterunden.

Renate Grimstad (delt 37. plass), Julie Boysen Hillestad (delt 45. plass) og Tina Mazarino (delt 55. plass) ligger alle innfor cutgrensen etter 54 hull.

Verre er det for Karoline Lund (delt 86. plass), Celine D. Karlung (delt 95. plass) og Michelle Forsland (delt 109. plass), som må trylle fram noe ekstra tirsdag.

Det problemet har ikke Celine Borge.

Vår nye LPGA Tour-spiller deltar på årets Q-school for å teste ut en caddie og holde konkurranseformen ved like i en lang turneringspause. Og den hardtarbeidende Vestfold-jenta viser igjen at det lønner seg å trene.

Med en totalscore seks slag under par er Celine Borge helt oppe på 7. plass etter tre runder, sju slag bak lederen, Nastasia Nadaud fra Frankrike.

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS