Morikawa tok ansvar i åpningsrunden

Viktor Hovland kan takke partneren Collin Morikawa for at de kom greit i gang i lagturneringen Zurich Classic of New Orleans.

Publisert

Det er knyttet store forventninger til hvordan turneringens yngste og høyest rangerte lag kommer til å gjøre det denne uken. Etter første dag må de ta til takke med delt 28.-plass (-7) av 79 lag, seks slag bak lederlaget Patrick Cantlay og Xander Schauffele.

Den scoren var i stor grad Collin Morikawas fortjeneste.

Før turneringen: – Vi er ikke her bare for å ha det gøy

(Artikkelen fortsetter under)

Duoen hadde en forrykende start på dagen og var seks under par etter ni hull. Det startet med to Morikawa-birdier på hull 10 og 11, før de gjorde en kjip bogey på hull 12 – noe man bør unngå i det enklere fourball-formatet hvor det kun er den beste scoren på hvert hull som blir registrert.

Morikawa svarte imidlertid med å senke en wedge fra 85 meter på det neste hullet for eagle for å få skuta tilbake på rett kjøl umiddelbart. På det vanskelige 15. hullet var det endelig Hovlands tur til å ta ansvar da han rullet i en birdieputt fra snaue fem meter, før Morikawa fulgte opp med å chippe i for birdie på det 17. par 3-hullet. På hull 18 rundet de på seks under par etter en enkel Hovland-birdie på par 5-hullet, og to hull senere gikk de til syv under da at Morikawa slo seg opp til green på par 5-hullet på to slag.

På dette tidspunktet kjempet de helt oppe i toppen, men dessverre klarte de ikke å holde trykket oppe i innspurten. På det tredje hullet reddet Morikawa par etter at Hovland dumpet utslaget i vannet,  men noen minutter senere klarte de ikke å unngå dagens andre bogey etter at enda et Hovland-utslag fant veien til vannet.

Etter par på hull 5 var Hovland i trøbbel igjen på hull 6 med en grov miss til venstre med driveren, men igjen klarte Morikawa å redde par, før Hovland svarte med birdie på hull 7 etter at begge fant greenen på par 5-hullet på to slag.

Med par på de to siste hullene ble det ikke helt den starten Hovland og Morikawa hadde ønsket seg, men fredag skal det spilles det vanskeligere foursome-formatet, hvor man spiller annen hvert slag på samme ball. Der er det ofte mange lag som sliter, og hvis Hovland finner tilbake til sin normale «ball-striking», vil det være gode muligheter for avansement.

Leaderboard

Powered by Labrador CMS