Nå er Elias bare én runde fra Europa-drømmen : – Nervepirrende

Elias Bertheussen kom seg ut av trøbbel tirsdag. Onsdag kan han sikre seg et senasjonelt kort til DP World Tour.

For få uker siden var det få som trodde at Elias Bertheussen kunne bli den fjerde nordmannen på DP World Tour i 2023. Men nå er veteranen fra Byneset bare 18 hull unna en fantastisk prestasjon.

Etter en heller mager golfsesong, hvor han endte på 31. plass på Ecco Tour og 153. plass på Challengetour (etter 13 turneringer), meldte Bertheussen seg klar for årets Q School og den lange veien til europatourkortet.

I skyggen av Jarand Ekeland Arnøy, som vant turneringen, kom han seg videre fra det første steget med en 4. plass i Danmark i slutten av september. Som eneste nordmann gikk han også videre fra det andre steget på Desert Springs for halvannen uke siden.

Og det ble lite tid til hvile etter de fire krevende rundene i Almeria.

Et press uten like

Denne ukas finalesteg på Q School består av seks (!) runder på Infinitum Golf Resort i Tarragona – hvor 156 spillere kjemper om 25 kort til DP World Tour i 2023.

Når én runde gjenstår, er Elias Bertheussen på delt 20. plass med en totalscore på -16. Og han innrømmer at presset begynner å tære på hode og kropp.

– Det var veldig nervepirrende og litt større kontrast mellom de dårlige og bra slagene i dag. Men jeg er veldig glad og stolt over at jeg klarte å snu det, at jeg har gitt meg selv dette utgangspunktet før den siste runden, sier Elias Bertheussen til Norsk Golf.

For det startet ikke bra på fjerderunden tirsdag. En bogey på hull fire ble etterfulgt av en dobbeltbogey på det sjette. Og da nordmannen gjorde en ny bogey på hull ti var han for første gang godt utenfor den magiske Topp 25-grensen.

Men det snudde virkelig for Byneset-spilleren. Med fem birdier på de siste åtte hullene signerte han et scorekort med 67 slag, fire under par, og klatret til en delt 20. plass i sammendraget.

Det er likevel bare ett slag ned til fire spillere på -15.

Med andre ord: Det blir en ny nervepirrende dag på Infinitum Golf Resort onsdag da alt skal avgjøres og 25 verdifulle kort til DP World Tour skal deles ut.

– Det er så lang turnering at det føles håpløst å se noe lenger fram enn et par hull i slengen, uttalte Elias Bertheussen til Norsk Golf tidligere i uka.

Før de siste 18 hullene tør han knapt tenke på hva som står på spill.

– Vi får se hvordan jeg håndterer det i morgen, sier han.

Har spilt solid golf

Holder han nervene i sjakk på Infinitum kan trønderen – før turneringen rangert som nummer 1257 i verden – bli den fjerde nordmannen på DP World Tour neste år.

Fra tidligere er det klart at Viktor Hovland (i de fremste turneringene), Espen Kofstad og Kristian Krogh Johannessen blir å se på det høyeste nivået i Europa i 2023.

På spørsmål om hvordan han opplever å spille denne maratonturneringen – seks runder på like mange dager – etter først å ha kommet seg gjennom det første og andre steget på Q School, er Byneset-spilleren klar:

– En fryktelig påkjenning både fysisk og psykisk, medgir han.

Om Bertheussen ikke skulle klare å sikre seg det gjeveste kortet, har han også et annet kort å kjempe om.

156 spillere er på plass på Infinitum Golf Resort. Etter endt turnering vil de 25 beste (og alle som deler denne plasseringen) motta kortet til DP World Tour. Spillere på 26.-50. plass vil få kortet til Challenge-touren.