NEXTUP INVITATIONAL//

Nå starter juniorjakten på drømmedag med Hovland

I juli inviteres landets 45 beste juniorer til Bogstad. I potten ligger en runde med Viktor Hovland og de andre NextUp-stjernene.

Det var mange skuelystne som fulgte oppvisningsmatchen med en strålende opplagt Viktor Hovland på Bogstad i fjor. NextUp håper på en ny folkefest denne sommeren.
Publisert Sist oppdatert

Mye står på spill når Srixon Tour innledes på Sola (U19) og Sandefjord Golfklubb (U15) til helgen. 

For sesongstarten på det høyeste nivået i norsk juniorgolf er også første mulighet til å sikre seg poeng i kampen om den ultimate premien – en 9-hulls matchspill-konkurranse med Viktor Hovland.

Den 22. og 23. juli er verdensstjernen tilbake på Oslo Golfklubb for andre utgave av NextUp Invitational. I fjor var det plass til 30 talenter. I år utvides feltet til 45 håpefulle. Og strek settes etter fjerde turnering på årets Srixon Tour.

Høy sportslig verdi

– Vi har ønsket å lage Norges kuleste juniorturnering, forklarer Peter Kaensche, primus motor og sportslig leder for NextUp Golf Team.

– Og målet med turneringen er todelt: Det sportslige utbyttet skal ha høy verdi for de unge spillerne. Samtidig skal det være en opplevelse om bringer landets beste juniorer nærmere Viktor og de andre etablerte spillerne på laget vårt.

I dialog med Norges Golfforbund har NextUp-sjefen avtalt følgende: 

Etter Srixon Tour 4 på Losby og Drøbak i starten av juli, vil de høyest rangerte juniorene være kvalifisert for NextUp Invitational på Bogstad senere på sommeren. Det blir plass til de atten fremste i G19-klassen, tolv fra J19, fem fra G15 og fem fra J15. 

I tillegg får arrangøren Oslo Golfklubb fem wildcards.

HER ER PROGRAMMET

MANDAG 22. JULI

12.00: Registrering til juniorturneringen som skal spilles over to dager. 45 spillere i startfeltet, 18 går videre etter cuten.

13.00: Juniorturneringen starter.

19.00: Oppsummering og tildeling av plasser for dag to.

TIRSDAG 23. JULI

10.00: Dag to av juniorturneringen starter.

14.30: Mulig omspill om plasseringer.

15.30: Clinic/oppvisning med Viktor Hovland og NextUp-teamet ved green 18.

17.00: Oppstart for 9-hulls oppvisningsmatch med Hovland, teamet og juniorvinnerne.

18.30: Premieutdeling og vinnerintervjuer.

Kristian Krogh Johannessen, NextUp
Kristian Krogh Johannessen er også en del av NextUp-teamet på Bogstad.

Hovland byr på seg selv

– Både Viktor og vi andre i teamet opplevde fjoråret som en veldig god start. I år ønsket vi å utvide tilbudet til flere og samtidig spre konkurransen over to dager. Det gir turneringen et mer profesjonelt preg, forteller Kaensche.

Etter første spilledag skal startfeltet med 45 juniorer reduseres til 18 på dag to.

– Det er ikke ofte at du som juniorspiller må kjempe for å klare cuten. Andre vil oppleve å sove på en ledelse. Det er erfaringer som kommer godt med i et utviklingsløp mot toppen. Vi håper å motivere de hardtsatsende ungdommene, og gi dem noen flere verktøy i kassen, sier Kaensche.

Arrangementet på Bogstad gir noen av landets beste juniorer muligheten til å studere Viktor Hovland på nært hold – og stille spørsmål de vil ha svar på.

Som en del av opplegget er også en ny «clinic» med Hovland. I fjor var det ikke bare juniorene som fulgte PGA Tour-stjernens undervisningstime på Bogstad. 

Hundrevis av mennesker var ringside da han viste og fortalte – og imponerte med både slag, humør og innsikt.

På plass var også Discovery, som med programmet «I hodet på Hovland» gjorde seansen tilgjengelig for alle som ikke kjente sin besøkelsestid denne julikvelden.

I ord og handling delte Viktor Hovland av sine ferdigheter under fjorårets arrangement. Det skal han gjøre i år også.

Avslutter med match

– Du kommer så tett på, stemningen er intim, og du får mulighet til å høre på en av verdens beste. Vi gjør likevel en liten endring på dette i år, og flytter «clinic-en» til den 18. greenen. Her vil Viktor vise fram noe av det han er aller best til, nærspillet. 

– Men stedet byr også på muligheter for noen lengre slag, forsikrer Kaensche.

Den andre dagen avsluttes med en uhøytidelig – men absolutt prestisjefylt – oppvisningsmatch der Hovland, de andre NextUp-spillerne og de fremste fra juniorturneringen får muligheten til å spille med og gå caddie for stjernene.

– Vi håper å lage folkefest på Bogstad i år også. I tillegg håper vi at positive ting skjer når eliten i Golf-Norge kommer nærmere hverandre. 

– Det er vanskelig å si hva som kommer ut av relasjonene som skapes, men i det lange løp tror vi på ringvirkningene, sier Peter Kaensche.

I fjor var det Oslos egen Oscar Bach som fikk spille med Viktor Hovland (bak) i oppvisningsmatchen. Årets turnering byr på nye muligheter.
Powered by Labrador CMS