Nærmer seg sine første kongepokaler: – Det blir press i morgen

Franziska Sliper (Sola GK) og Andreas Halvorsen (Larvik GK) leder NM før siste runde. I dameklassen er det fortsatt jevnt, mens Halvorsen har virkelig festet grepet om seieren blant herrene.

Publisert

NM 2021 på Miklagard har vært en maktdemonstrasjon så langt av Andreas Halvorsen. Etter å ha åpnet turneringen med imponerende 64 slag har han klart å holde trykket oppe med runder på 67 og 66 fredag og lørdag.

Nå ligger han hele 19 under par og en åtte slags ledelse før siste runde – i perfekt posisjon til å revansjere fjorårets skuffende avslutningsrunde da han gikk i lederball og falt utenfor pallplass.

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg hadde tatt den scoren før jeg gikk ut. Jeg slo bra i hele dag og var aldri i problemer. Jeg slo driveren mye bedre i dag enn de to første rundene, og jeg fortsetter å putte bra, sier Halvorsen til Norsk Golf.

– Banen spilles ganske tøff. Greenene har blitt veldig harde, og på de nye hullene er det enkelte steder hvor det ikke er sådd helt inn rundt green, så hvis man bommer green, får man en vanskelig up-and-down. Vinden var også en utfordring i dag. Jeg synes siste ni blir tøff i dag.

Halvorsen sier utgangspunktet før siste runden er bedre enn han har hatt i noen annen turnering tidligere i karrieren. Det betyr også ekstra press.

– Det er alltid vanskelig å spille med en stor ledelse. Jeg er i bedre posisjon enn jeg var i NM i fjor, men det er alltid litt ekstra press når man har en stor ledelse, for da blir det mye tydeligere hvis man da feiler. Men det er ikke noe jeg får gjort noe med. Jeg er bare glad for å ha gitt meg selv muligheten til å spille med det presset.

– Vil det den store ledelsen påvirke spillestrategien din i morgen?

–  Jeg kommer ikke til å spille noe mer konservativt. Jeg skal forsøke å spille så likt som mulig som jeg har gjort de tidligere rundene.

Halvorsens nærmeste utfordrer er Bård Bjørnevik Skogen (Haugaland GK) på andreplass. Deretter følger Mats Ege (Stavanger GK) ytterligere et slag bak. Deretter er det et hopp på tre slag ned til Martin Ulseth på fjerdeplass, med Kristian Krogh Johannessen hakk i hæl på 5.-plass. Forhåndsfavoritt og tittelforsvarer Krogh startet NM med en kraftig «OL-hangover» og en runde på 77 slag, men har siden reist seg mesterlig med runder på seks og fem under par.

(Artikkelen fortsetter under)

Også i dameklassen er det en luke på toppen av leaderboardet, men med bare to slag ned fra Franziska Sliper (Sola GK) til hjemmehåpet Julie Boysen Hillestad er det duket for en langt mer spennende avslutning enn blant herrene.

– Jeg hadde en litt tøff start, så det var kjekt å komme inn i det igjen. Det var litt opp og ned i dag, men jeg senket noen «clutch» birdier og gode par. Jeg reddet meg litt inn med puttingen i dag, men det var en ganske tung runde også med mye venting og vind, sa Sliper etter sin andre strake 69-runde som tok henne til syv under par totalt.

Sliper gjorde bare én bogey de to første rundene på Miklagard, men følte det skurret litt mer på lørdag. Hun er likevel godt fornøyd med scoren hun kom inn på til slutt.

– Spillet har egentlig vært litt over forventningene jeg hadde da jeg kom hit til Miklagard. Jeg har vært flink til å ta ett slag om gangen denne uken. Nå i sommer har jeg klart å finne tilbake til det gode spillet jeg hadde på starten av sesongen. Det er deilig å se at det går riktig vei.

Sliper er for tiden hjemme på sommerferie fra University of Miami, hvor hun snart skal ta fatt på sitt tredje studieår. Sliper var en av Norges beste juniorer før hun startet på college og vant junior-NM i 2017 og 2018, og nå kan hun i likhet med Halvorsen ta sin første kongepokal

– Det kommer til å bli folk som jakter på meg. Det er en vanskelig situasjon å være i, men også veldig gøy. Jeg gleder meg til i morgen!

Fem slag bak Hillestad på andreplass deler Vilde Marie Nystrøm (Stavanger GK) og Mia Sandtorv Lussand (Fana GK) den siste pallplassen på par. Nystrøms 68-runde lørdag var for øvrig ny banerekord på Miklagard.

NB! Golfbox sin turneringsserver brøt sammen lørdag, og det er problemer med både livescore og startlister. Det er foreløpig uvisst om problemene blir fikset innen starten går søndag. Se søndagens starttider under.

Powered by Labrador CMS