Greg Norman har vært en av golfverdenens mest omtalte navn de siste månedene etter at han fikk ansvaret for å lede satsingen til den nyoppstartede konkurrenten til PGA-touren, «superligaen» LIV Golf Invitational Series, som er finansiert av det statlige investeringsfondet til Saudi-Arabias brutale regime.

I London 9. juni er det duket for den første av årets åtte turneringer i LIV Golf Invitational Series, før touren etter planen skal utvide til 10 turneringer i 2023 og 14 turneringer i 2024 og 2025.

I forbindelse med et medietreff i forkant av turneringen i London onsdag ble Norman nødt til å svare på spørsmål fra den engelske storavisen The Telegraph om hans tanker om Saudi-Arabias involvering i drapet på Washington Post-journalist Jamal Khashoggi i 2018.

Svaret hans etterlot liten tvil om hvem det er som betaler lønnen hans.

– Se her, vi har alle gjort feil, og man ønsker bare å lære av disse feilene og se på hvordan du kan rette på dem på veien videre.

Da journalisten fulgte opp med å spørre hva han tenkte om drapet som ble bestilt direkte av kronprins Mohammed bin Salman, bagatelliserte Norman hendelsen som «bare en feil», før han bemerket:

– Jeg begir meg ikke ut på denne veien, folkens. La oss bare fokusere på golfen. Det er det eneste jeg kommer til å gjøre.

Journalistene fortsatte imidlertid å legge ytterligere press på Norman og spurte om han hadde hørt om Saudi-Arabias nylige henrettelse av 81 innbyggere på én og samme dag. Norman svarte:

(Artikkelen fortsetter under)

– Jeg fikk mange meldinger, men ærlig talt så ser jeg fremover, ikke bakover. Jeg blander meg ikke i politikken. Jeg konsentrerer meg om oppdraget jeg har fått som direktør for LIV Golf og hvordan vi kan få golfsporten til å vokse globalt. Jeg kommer ikke til å gå inn i hengemyren av hva som skjer i andres verden. Jeg hørte om det som skjedde, og jeg fortsatte videre med det jeg selv holder på med.

Les også: Saudi-Arabia erobrer golfsporten: Dette bør du vite

Ifølge Golf Digest ble Norman spurt videre om Saudi-Arabias diskriminering mot LGBTQ-samfunnet. Også der gjorde han sitt beste med å sno seg unna med et svar som egentlig ikke besvarte spørsmålet:

– For å være ærlig er jeg ikke engang sikker på om jeg har noen homofile venner, sa Norman, før han avsluttet med en kort forsvarstale:

– Snakk gjerne om hele denne greia om Saudi-Arabia, Khashoggi og menneskerettighetene, men snakk også om alt det gode landet gjør for å endre sin kultur. Det er ikke mange land som kan stå opp og være stolte av det. De kan ikke være stolte av fortiden sin, og det er mange andre land i denne verden som også har et kors å bære, men de passer på den yngre generasjonen sin.

Normans uttalelser kom dagen etter at PGA Tour annonserte at de har avslått søknadene til alle PGA Tour-spillerne som ønsker å delta i den første LIV Golf-turneringen i London, og det brygger nå opp til en heftig juridisk kamp mellom LIV Golf og PGA Tour.