Srixon Tour//

Nye vinnere og uoffisiell banerekord på Srixon Tour

Tross lynvarsler i Østfold hele helgen klarte fire klasser å gjennomføre tre runder på Skjeberg GK i årets andre Srixon Tour denne helgen.

Det ble mange nye navn i toppen av resultatlistene denne helgen i Sarpsborg. Her er pallen i Jenter U19-klassen.
Publisert

Denne helgen var det duket for turnering for Norges juniorspillere, og denne gangen var det Skjeberg Golfklubb i Sarpsborg som sto for vertskapet. 

Ifølge turneringsleder/TD Lars Otto Bjørnland viste Østfold-banen seg frem på strålende vis, spesielt med tanke på at det fremdeles står mai på kalenderen. 

– Spilleområdene var flotte og greenene var flotte. Den største utfordringen for vår del var om vi måtte utsette spillet på grunn av lyn og tordenvær, men det slapp vi heldigvis, forteller han til Norsk Golf. 

Som vanlig ble det mest spennende i Gutter U19-klassen hvor det lenge var kamp mellom Oslo-spilleren Leon Sebastian Hauger og Haga-duoen William A. Sundborn og Benjamin Killingstad

Hauger holdt i ledelsen fra lørdagen etter to runder på 73-65 slag, men trengte fortsatt å spille bra for å dra seieren i land. Da han åpnet med to birdier på de to første hullene viste han at han hadde tenkt å gjøre nettopp det. 

Bakfra kom Sundborn og Killingstad som begge spilte bra golf. Førstnevnte brukte kun 67 slag (par 70) og Killingstad trengte 68 slag. Men da Hauger spilte til par (tre birdier og tre bogeyer) på sine 16 resterende hull, holdt han på ledelsen helt inn til klubbhuset. 

Leon Sebastian Hauger fra Oslo GK (midten) holdt unna for Haga-duoen William A. Sundborn (t.v.) og Benjamin Killingstad for å ta seieren i Gutter U19-klassen.

Dobbelt Losby

I Jenter U19-klassen ble det til slutt en klar seier for Maren Farbu (Losby GK). Hun leverte tre runder på 71-74-74 og endte på +9, fem slag foran klubbvenninne Henriette Spilling Gjelten (+14). 

Tredjeplassen gikk til Julie Ulvenes Kleppe (Sotra GK) som sto for ukens beste rundescore, og den eneste på 60-tallet, blant jentene. Hun avsluttet med en solid runde på 68 slag (–2), som inneholdt blant annet fire birdier på de siste ni hullene. 

Maren Farbu (i midten) tok seieren foran klubbvenninne Henriette Spilling Gjelten (t.v.) og Julie Ulvenes Kleppe.

Uoffisiell banerekord

For de yngste guttene ble raskt klart hvem som kunne stikke av med seieren. For på førsterunden lørdag formiddag spilte Gabriel Erlandsen (Bærum GK) en runde på vanvittige 61 slag (–9). Det er ikke offisiell banerekord ettersom klassen ikke spilte fra det bakerste utslagsstedet. 

Erlandsen fulgte opp med runder på 71 og 73 slag, og vant dermed klassen på –5 – syv slag foran nærmeste konkurrent. 

Klubbkamerat Markus Brandsæter tok andreplassen på +2. Joachim Ulmo (Oppegård GK) og Marius Kvande (Surnadal GK) havnet begge på +14, men Ulmo tok den siste pallplassen på grunn av en bedre sisterunde. 

Gabriel Erlandsen fra Bærum GK (i midten) vant foran klubbkameraten Markus Brandsæter (t.v.) og Joachim Ulmo (Oppegård GK).

 Oslo-seier hos de yngste jentene

I den siste klassen, Jenter U15, var det Oslo-spilleren Anne Witte-Skjelbred som stakk av med seieren. Hennes tre runder ble 74-80-87, og vant dermed med hele elleve slag foran de nærmeste utfordrerne. 

Fiona Wahlund (Losby GK) og Andrea Solbakken Aas (Haga GK) tok de to siste pallplassene. 

Anne Witte-Skjelbred (i midten) vant foran Fiona Wahlund (t.v.) og Andrea Solbakken Aas.

Berømmer vertskapsklubben

Etter vel gjennomført turnering berømmer turneringsleder/TD Lars Otto Bjørnland vertskapsklubben Skjeberg GK. 

– Både klubben og spillerne fikk den gode turneringen de fortjente. Spesielt med tanke på at Skjeberg egentlig ikke skulle ha denne turneringen. De kastet seg rundt på en god måte og leverte en flott bane til alle spillerne, forteller han. 

Særlig hyggelig synes han at det var mange foreldre til stede.

– Det var hyggelig å se så mange rundt omkring på banen som ville følge med på barna sine, sier Bjørnland. 

Her er alle resultatene

Powered by Labrador CMS