OL i Paris//

Offisielt: Både Hovland og Ventura får spille OL

Tirsdag tok Olympiatoppen ut deler av OL-troppen som skal til Paris i sommer. På listen finner man to norske golfere. 

Både Kristoffer Ventura og Viktor Hovland skal representere Norge i de olympiske leker i Paris.
Publisert

Om en drøy måned skal noen av verdens golfere representere landene sine i de olympiske leker i Paris, og tirsdag kom nyheten at på herresiden blir det to norske golfere å se

Viktor Hovland var selvskreven på grunn av hans gode plassering på verdensrankingen, men kampen for plass nummer to har vært vanskeligere. 

Tidligere i vinter var det Hokksund-mannen Kristian Krogh Johannessen som var innenfor listen av de 60 spillerne som blir tatt ut, men på grunn av skadeproblemer i våres falt han utenfor. 

Kristoffer Ventura har derimot gått andre veien. Med flere gode plasseringer på Korn Ferry-touren, med andreplass i Argentina Open som høydepunkt, har han klatret stødig på både OL-rankingen og Korn Ferry-rankingen. 

Dette blir Hovlands andre OL. Her fra forrige gang, i Tokyo i 2021. Lekene ble arrangert ett år senere på grunn av koronapandemien.

Kun 60 i hvert felt

I motsetning til en vanlig proffturnering hvor det er tour-kort, sponsorinvitasjoner og andre faktorer som avgjør hvordan startfeltet ser ut, er det annerledes i OL. 

Det er kun 60 spillere i hvert felt (for damer og herrer), og hver nasjon kan kun ha noen få spillere. Maks antall fra hvert land er fire, men det er kun hvis den nasjonen har flere spillere blant topp-15 på verdensrankingen. 

Om nasjonen har færre enn fire spillere innenfor topp 15-grensen, er maks antall to. På herresiden er det kun USA hvor dette gjelder, og vil derfor kunne sende Scottie Scheffler, Xander Schauffele, Wyndham Clark og Collin Morikawa

For Venturas del måtte han derfor komme seg innenfor topp-60 på OL-rankingen for å få plass. På grunn av den gode form-oppsvingen endte han på 56. plass. 

I tillegg til å spille seg mot et PGA Tour-kort neste sesong, har den gode formen gitt OL-plass for Kristoffer Ventura.

– To gode kandidater

– Det var litt forventet, men det er hyggelig når man ser uttaket. Vi får med to ekstremt gode golfspillere til Paris, sier Øyvind Rojahn, toppidrettssjef i Golfforbundet. 

At Hovland kom med overrasker ikke Rojahn ettersom en er av verdens beste spillere, men toppidrettssjefen synes det er ekstra stas med Ventura.

– Det er ekstra gledelig å få med han, spesielt nå som han er på vei tilbake til der han var. Ventura er en uredd golfer som kan spille fryktelig lavt, mener Rojahn. 

– Vi har med to gode kandidater, understreker han. 

Tøff bane

Turneringen skal spilles på Le Golf National, like utenfor Paris. Der har norske golfere gjort det bra tidligere, senest i 2022 og i 2023 i amatør-VM. 

– Da havnet vi på fjerde- og andreplass, så banen passer bra for våre amatører. Den bør passe bra for de beste proffene våre også, sier Rojahn. 

Le Golf National arrangerte også Ryder Cup så sent som i 2018, da vant Europa. 

Le Golf National har arrangert store turneringer tidligere, som Ryder Cup i 2018. Her er Justin Rose i aksjon.

– Det er en tøff bane som skiller klinten fra hveten. Man får betalt av å slå gode golfslag, men blir også straffet om man gjør feil, forteller Rojahn, som selv har spilt banen i turneringssammenheng. 

NB! Laguttaket for damene skjer neste uke, og det blir mest sannsynlig to norske spillere der også. Både Celine Borge og Madelene Stavnar er innenfor i skrivende stund. 

Powered by Labrador CMS