Dette er saken:

To år før Solum er tilbake til normalen 

Rapport: Utfyllingsarbeid ved golfbane førte til brokollaps 

Golfbane-eier slår tilbake mot rapport 

NVE (Norges vassdrags- og energidirektorat) ga i fjor sommer planerings- og utfyllingsarbeid ved Solum Golfklubb skylden i at Skjeggestadbroen på E18 raste ut. Ingen hadde søkt om eller fått tillatelse om å benytte bulldoseren på området, som ligger mellom to kvikkleirområdet, 50 meter fra broen.

Grunneier Bjørn Hundstad opplevde NVEs rapport som sterkt urettferdig, og sa til VG at resultatet ikke var uventet når to statlige organer samarbeidet om utredningen. Hans advokat slo tilbake mot NVE-rapporten, og sa at Statens Vegvesen ikke opplyste om de problematiske grunnforholdene da etaten solgte eiendommen til Hundstad for over ti år siden.

Denne uken skriver NRK at politiet har henlagt anmeldelsen mot grunneieren og entreprenøren.

– Det er etter en totalvurdering vi har gjort under etterforskningen. Vi har samlet inn oppysninger og vurdert forskjellige sider og rettslige grunnlag, og kommet frem til at bevismessig må saken henlegges, sier politiinspektør Eskil Bredesen i Sør-Øst politidistrikt til NRK.

Regionvegsjef i Statens vegvesen, Kjell Inge Davis, sier til NRK at vegvesenet fortsatt vurderer et erstatningskrav. Grunneier Hunstads advokat, Joakim A. Ulltveit-Moe sier saken har vært en stor belastning for hans klient. Han vil bli overrasket om Statens vegvesen går videre med saken

– Vi mener det hadde vært ryddig av Statens vegvesen at de nå avgjør hva de gjør videre, av hensyn til Hunstad. Jeg synes man kunne forvente det av en statsetat.

Les hele saken her.