Så ble drømmen virkelig for Green: – Betyr alt for meg

I en alder av 51 år nådde han endelig målet. Norgesvennen Richard Green (51) er klar for USA og mesternes PGA Tour.

Publisert

– Dette betyr alt for meg. Jeg har hatt en lang karriere i Europa, men jeg har alltid drømt om å spille i USA, bekrefter Richard Green i intervjuet som mandag ble lagt ut på Instagram-kontoen til PGA Tour Champions.

For etter mange års kamp er USA-billetten endelig sikret. Over fire runder på TPC Scottsdale gikk han 18 slag under par. Det holdt til en fjerdeplass i det siste kvalifiseringssteget. Det var bare de fem beste i kvalifiseringen som sikret seg kortet.

– På midten av 2000-tallet jobbet jeg så hardt jeg kunne for å komme på PGA-touren og trakk det korte strået gjentatte ganger. Men nå er målet nådd. Det betyr mye, gjentar han.

Har jobbet hardt

51-åringen fra Australia var i flere år kjæresten til Marianne Skarpnord, og derfor er det også flere norske innslag blant gratulantene på Instagram-innlegget, deriblant Espen Kofstad og tidligere Norsk Golf-redaktør Magnus Sveen.

Green har vunnet tre ganger på DP World Tour. Men selv i en alder av 51 år kjente han på nervene da alt skulle avgjøres.

– Det er vanskelig å beskrive, det er adrenalin og spenning, alt som følger med. Men du må bare tro på deg selv hele veien inn, snakke positivt uansett hva som skjer, alt du har lært opp gjennom årene, forteller han.

En fin bekreftelse

På sitt beste var Green rangert som nummer 29 i verden. Han vant tidlig sin første turnering på europatouren.

– Når du vinner som ung, snubler du på en måte inn i det. Da jeg vant i Dubai i starten av karrieren, var det viljen og ambisjonen som tok meg dit, og jeg ville bare videre til PGA-touren.

Nå får han endelig sjansen på seniortouren PGA Tour Champions. Og måten han sikret kortet på, gir australieren troen på at mer godt er i vente.

– Det er fint å få bekreftet at jeg fortsatt kan spille golf på et høyt nivå, sier en glad 51-åring.

Powered by Labrador CMS