Nordic league//

Sjokkseier: Norsk amatør slo proffene

Dramatisk avslutning i Danmark da Philip Bondestand holdt hodet kaldt på siste hull, og vant Danish Golf open.

Den norske amatøren Philip Bondestad vant denne ukes turnering på Nordic league.
Publisert Sist oppdatert

Startfeltet bestod for det aller meste av profesjonelle golfere, mange av dem norske. Men da slagene var talt opp var det en norsk amatør som til slutt stod øverst på resultatlisten.

– Jeg må jo si at det var en liten sjokkseier men samtidig har jeg vist at det har vært like rundt hjørnet. Så det er utrolig deilig å få tilbakemelding på at jobben blir betalt, sier vinneren til Norsk Golf.

Men det var ikke uten dramatikk og store svingninger i tetkampen.

- Sjokkseier

Nordmannen ledet etter både første og andre runde, og gikk ut med ett slags ledelse før siste runde. Samtidig leverte flere av de tidligere startende på siste runde, strålende golf, og det var litt av et press som ventet amatøren fra Drøbak om han skulle holde helt inn, og lede nærmest fra start til slutt.

– Spillet var egentlig bunnsolid hele veien. Jeg gjorde lite feil og minnet meg selv på å være i nuet hele tiden. Det er en enkel tilnærming men er likevel veldig viktig. Jeg fikk kjenne på å lede turneringen hele veien så det å klare å fullføre på topp tar jeg med meg som en veldig god erfaring.

Og det så stygt ut da utslaget på siste hull landet i skråningen på siste hull. Frederik Birkeland gjorde bogey på siste hull, og Bondestad var avhengig av å kopiere dansken for å sikre seieren med minst mulig margin.

– Derfra kunne alt skje, skriver arrangøren Ecco tour.

Drømmer stort

Men Bondestand gjorde akkurat det han skulle, reddet bogey, og tok dermed sin desidert største seier i karrieren.

- Hvem er du?

– Jeg begynner nå mitt tredje år på East Carolina University i North Carolina. Jeg trives bra der og er klar for å starte opp sesonger igjen der i august. Jeg har da planer om å få med meg NM som er rett rundt hjørnet samt et par turneringer på Ecco tour før jeg stikker tilbake til USA om cirka 2 måneder.

- Hva er den store golfdrømmen?

– Det endelige målet blir jo å nå toppen på PGA-touren. Det å vinne her er en veldig god lærdom og jeg håper denne seieren kommer bra med på reisen.

Casper Bjurhult Kennedy (Tjøme GK) endte på 7.-plass, mens Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) sikret seg 11.-plassen. Tom Røed Karlsen sikret seg 40.-plassen, mens en annen norsk amatør, Herman Huus (Losby GK) endte på 44.-plass.

Ledertavle

Powered by Labrador CMS